Anlık Bildirim

Apple, bir haftada 58 milyar dolar değer kaybetti!

iPhone X, Apple'a kan kaybettirmeye devam ediyor. Apple bir gecede tamı tamına 22 milyar dolar değer kaybetti. Tüm bu kayıpların altında iPhone X üretiminin azaltılacağı iddiaları yatıyor.
Dünyanın en değerli şirketi konumunda bulunan ABD'li teknoloji devi Apple'ın iPhone X'un başarısız giden satış adetleri yüzünden iPhone X'un üretimini durduracağı yönündeki iddiaların ortaya çıkmasına neden oldu. Nitekim Apple da bu iddiaları doğrular nitelikte açıklamalarda bulundu ve beklentilerin altında kalan talepten ötürü iPhone X'un üretiminin yarıya indirileceğini duyurdu. İşte tüm bunlar Apple'a 22 milyar dolara mal oldu.
Hisseleri New York borsasında işlem gören Apple, cuma gününü 171,51 dolardan kapattı. Borsaların pazartesi itibariyle tekrar açılmasıyla birlikte yüzde 2,6 değer kaybeden Apple; 167,07 dolara kadar geriledi. Cuma günü 880 milyar dolar değerindeki Apple, 22 milyar dolar değer kaybederek 858 milyar dolara kadar geriledi. 
Ayrıca 22 Ocak 2018'den beri hisseleri yüzde 6,4 değer kaybeden Apple'ın piyasa değeri de bir hafta içerisinde 58 milyar dolar azaldı. Yaşanan tüm bu kayıpların arkasında iPhone X'un üretiminin neredeyse yarı yarıya azaltılarak 20 milyon adete düşürülmesi yer alıyor. Elbette kayıpların arkasındaki tek neden bu değil. iPhone X'un oldukça yüksek fiyat etiketine sahip olması da cabası.  
Apple'ın Eylül ayında lanse edeceği yeni iPhone'lar ile bu durumu toparlayıp toparlamayacağı ise oldukça merak konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10100 kez okundu.
41 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hisse, iphone x ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim