Anlık Bildirim

Apple, cihazı sallayarak şarj edebilmeyi sağlayacak olan patentin peşinde

Akıllı telefonların en büyük sorunlarından biri olan şarj süreleri birçok kullanıcının şarj aletini sürekli yanında taşımasına neden oluyor. Ancak, Apple'ın başvurusunu yapmış olduğu yeni bir patent ile birlikte söz konusu durumun önüne geçmek mümkün gibi görünüyor.

Apple'ın yapmış olduğu bu patent başvurusuna göre, iPod ve iPhone'ları şarj edebilmek için sadece cihazı sallamak yeterli olacak. Patentte bahsi geçen bu sistem, cihaz içerisindeki bobinlerin hareket etmesini sağlayarak şarj işleminin gerçekleşmesine imkan sunacak. Hareketli mıknatıslar Apple'ın kullanacağı materyaller arasında yer alacak, hareket sırasında ortaya çıkacak olan elektromotif güç ise cihazı şarj etmek için kullanılacak.

Söz konusu teknolojinin akıllı telefonlarda kullanılması biraz çaba gerektirecek olsa da akıllı telefonların şarj problemlerini çözmek için etkili bir çözüm alabileceği kesin. Apple'ın söz konusu patenti kullanıp kullanmayacağı ise, halen merak konusu. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3105 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, Apple ve iPhone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim