Anlık Bildirim

Apple, hangi Samsung cihazları için yasaklama talep ettiğini mahkemeye bildirdi


Apple'ın Samsung'dan 1.05 milyar dolarlık tazminat kazanmasıyla sonuçlanan ABD'deki patent davasına ilişkin, 20 Eylül'de hangi modellere satış yasağı konması gerektiği görüşülecek. Görüşme öncesinde Apple, ABD'de satış yasağı istediği modellerin listesini mahkemeye sundu.

Mahkeme başvurusunda 20 cihaza yasaklama isteyen Apple, karar açıklandığı tarihte bazı modeller piyasada olmadığı için bu rakamı 8'e indirmiş durumda.

Apple'ın yasaklama istediği modeller; Galaxy S 4G, Galaxy S2 (AT&T), Galaxy S2 (Skyrocket), Galaxy S2 (T-Mobile), Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge ve Galaxy Prevail olarak belirtilmiş. Ağırlıklı olarak Galaxy S ve Galaxy S2'nin ABD varyantları listeyi oluşturmuş.

Modellerden Galaxy S 4G ve Galaxy S Showcase, trade dress denilen bir modelin sunuş şeklini belirten ve iPhone'un sunuş şeklini kapsamına alan iki patenti ihlal etmiş. Ayrıca işleyiş ile ilgili 3, tasarım ile ilgili 2 patenti daha ihlal ettiği belirtilmiş.

Galaxy S 4G, Galaxy S2 (AT&T), Droid Charge ve Galaxy Prevail ise arayüz ve işleyiş ile ilgili 3 patenti de ihlal etmiş görünüyor. Bunun dışındakiler, gruplardan bir veya iki patenti ihlal etmiş. 

20 Eylül tarihinde hangi modellerin yasaklanacağına ilişkin karar verilecek. Samsung ise ABD pazarındaki ürünlerinin erişilebilirliğini güvence altına almak için gerekli tedbirleri alacağını açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4910 kez okundu.
36 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung ve patent
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim