Anlık Bildirim

Apple, hatalı USB-C şarj kablolarını değiştirecek

Apple, geçtiğimiz yılın Nisan ve Haziran ayları arasında sevkedilmiş MacBook bilgisayarlar ile birlikte verilen ve ayrı olarak satılan USB-C şarj kabloları için değiştirme programı başlattı.
Apple, 2015 yılının Nisan ve Haziran ayları arasında satılan USB-C kabloları için dünya çapında bir değişim programı başlattığını duyurdu. Hatalı şarj kabloları 12 inç Retina Macbook'larla birlikte verilmiş durumda. Ayrıca, Apple Store'larda bağımsız aksesuar olarak satılmış USB-C kablolar da değişim programı kapsamına giriyor. Şirket, MacBook'ların bu hatadan etkilenen bir kablo ile güç adaptörüne bağlandığında, belirli aralıklarla şarj olamayabileceğini söylüyor.

Apple, kullanıcıların kablodaki damgalı metni okuyarak hatalı kabloları tespit edebileceğini belirtti. Değiştirilmesi gereken kabloların üzerinde seri numarası olmadan sadece "Kaliforniya'da Apple tarafından tasarlanmış, Çin'de Montajlanmıştır" yazıyor. Yenilenen kablolarda ise aynı metinle birlikte bir de seri numarası yer alıyor.
Apple, hatalı USB-C şarj kablolarını değiştirecek
 

Şirket bu sorundan etlikenen herkesin USB-C şarj kablosunu ücretsiz olarak yenisiyle değiştirecek. Kullanıcılar bunun için Apple Destek birimiyle iletişime geçebilir, bir Apple Store mağazasını ziyaret edebilir ya da yeni bir USB-C kablosu almak için Apple Yetkili Servis'ine başvurabilirler. Değiştirme programı, 8 Haziran 2018 tarihine kadar devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim