Anlık Bildirim

"Apple iPhone 6 Plus üretimini artırıyor"

'Apple iPhone 6 Plus üretimini artırıyor'

İlk hafta açılışında rekor kıran, Çin'deki ilk hafta açılışında da yeni bir rekor kırması beklenen iPhone 6 serisinin yıl sonunda 50 milyon satış rakamına ulaşacağı tahmin ediliyor. Piyasada bol bulunan ve çok satılan model iPhone 6 durumunda. iPhone 6 Plus ise özellikle Çin'de yoğun ilgi görüyor ancak stok sıkıntısı yaşandığı çeşitli kanallardan rapor ediliyor. 

Son gelen bilgilere göre Apple, iPhone 6 Plus modelinin üretim sıkıntılarını aşmak istiyor ve bu bakımdan Foxconn tedarikçisine yaptığı ödemeyi yüzde 20-25 artırma kararı aldı. Foxconn normalde her iPhone 6 Plus modelinden 20$ kazanırken, artırım ile 25$ kazanmaya başlayacak. 

Apple bu sayede iPhone 6 Plus üretim hatlarına daha fazla ağırlık verileceğini hesaplıyor ve talebi karşılayacak kadar stok ortaya çıkacağını tahmin ediyor. Ancak arz-talep normale döndüğünde ödemeler de eski haline geri dönecek. 

iPhone 6 Plus modelinin özellikle ekran üretiminde sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Apple'ın dokunmatik panel ve ekranı biraraya getirdiği in-cell teknolojisindeki yeniliklerin 5.5 inçlik ekranlara uygulanmasının bir hayli zor olduğu ve bu nedenle üretimin düşük kaldığı ifade ediliyor.  


Kaynak:http://www.phonearena.com/news/Apple-wants-to-increase-iPhone-6-Plus-yields-rumored-to-raise-its-payments-to-Foxconn-by-20_id62072 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
871 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 6 Plus, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim