Anlık Bildirim

Apple, iTunes App Store satış rakamlarını açıkladı

Apple, iTunes App Store satış rakamlarını açıkladı

2015 ilk ilk haftasını henüz geride bırakmışken Apple 2014 yılında ve 2015 yılının başında yapılan App Store satışları ile ilgili bir rapor yayınladı. 2015 yılının ilk haftasında yarım milyar dolar seviyesinde uygulama satışı yapıldığını açıklayan şirket tarihinde en çok uygulama satılan günün 1 Ocak 2015 olduğunu belirtti.

2013 yılında 10 milyar dolar seviyesinde satış yapan şirketin raporuna göre 2014 yılında 15 milyar dolarlık bir satış rakamına ulaştığı görülüyor. Bu da uygulama satışının bir yılda %50 gibi yüksek bir artış oranı yakaladığını gösteriyor. Ayrıca satışların 4.5 milyar doları Apple'a kalırken kalan 10 milyar dolarlık miktar uygulama geliştiricilere dağıtılıyor.

2008 yılından beri faaliyette olan uygulama marketinin uygulama yayıncılarına toplam 25 milyar dolar kazandırdığı belirtildi. Sadece 2014 yılı içinde uygulama geliştiricilere 10 milyar dolarlık bir ücret kazandırıldığı düşünülürse yılın Apple verimli geçtiği anlaşılıyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim