Anlık Bildirim

Apple, üçüncü parti geliştiricilerin harita uygulamalarını ön plana çıkarmaya başladı



iOS6 ile birlikte kullanılmaya başlayan yeni haritalar servisinin kullanıcılara yeterli deneyimi sunamaması Apple'ın bu konuda oldukça sert bir şekilde eleştirilmesine neden olmuştu. Harita servisinin yetersiz kalmasından dolayı müşterilerden özür dileyen Tim Cook, konuyla ilgili olarak bir mektup yayınlamış ve haritalar uygulamasının geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını, bu süreçte kullanıcıların üçüncü parti uygulamaları kullanarak bu açığı kapatabileceklerini belirtmişti.

Tim Cook'un üçüncü parti harita uygulamaların üzerinde durmasıyla birlikte Appstore'da da harita uygulamalarını ön plana çıkarmak adına bir adım atıldı. Appstore'un ''Öne Çıkanlar'' sekmesine bakıldığında ''Find maps for your iPhone'' yani, ''iPhone'unuz için haritalar bulun'' başlığı yer almaya başladı. Söz konusu başlığa dokunulduğunda üçüncü parti geliştiricilerin iOS için geliştirmiş olduğu harita uygulamaları kullanıcıları karşılıyor. Bu uygulamalar ülke ve bölgelere göre değişiklik gösterirken Türkiye Appstore'da Karayolları Genel Müdürlüğü, Yandex.Haritalar, Navturk Türkiye ve İGO Primo Turkey gibi harita uygulamaları yer alıyor.

Ek olarak, Google ve Nokia'nın harita servislerini kullanmak isteyen kullanıcılar Safari tarayıcıları üzerinden bu servislere ulaşabilirler. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3165 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Maps ve uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim