Anlık Bildirim

Apple yazılım stratejisini baştan aşağı değiştiriyor

Son dönemde kullanıcıları canından bezdiren iOS hataları ve açıkları firmayı harekete geçirdi. Yazılım tarafında bundan sonra çok daha farklı bir strateji izlenecek.

Özellikle iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemleri Apple için adeta kâbus oldu. Bir türlü bitmek bilmeyen açıklar, kullanıcıları rahatsız eden uygulama hataları, çökmeler, kilitlenmeler firmayı eleştiri oklarının hedefi haline getirdi.

iOS yazılım stratejisi değişiyor

Bir süre önce iOS 12 sürümünde firmanın daha çok performansa ve güvenilirliğe odaklanacağı, bazı yenilikleri ise iOS 13 sürümüne ertelediği gündeme gelmişti. Aslında bunun bir strateji değişikliği olduğu ortaya çıktı.

Firmaya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre Apple, iOS yazılım stratejisini baştan aşağı değiştiriyor. Değişimin başında yazılım ekibi şefi Craig Frederighi bulunuyor ve geçtiğimiz ay yazılımcılara bununla ilgili bir sunum yapıldı.

Normalde her yıl bir iOS sürümü kullanıma sunuluyor ancak artık firma içerisinde çalışmalar iki yıl öncesinden başlayacak. Yazılımcı ekibi test süreci için daha fazla zaman ayırabilecek ve böylece hatalar erken tespit edilecek. Ayrıca tam hazır olmayan özellikler bir sonraki sürüme bırakılabilecek.

iOS ekosistemi rakibi Android gibi uygulamaların ana sistemden ayrılarak indirmeye sunulacağı ve güncellemelerin yükünün de azalacağı bir yapıya sahip değil. iOS işletim sistemi ile tüm uygulamaların da güncellenmesi gerekiyor. Firmanın bir takvime uyma zorunluluğu sebebiyle de bazı konular aceleye gelebiliyor.

iOS 12 işletim sisteminde gelmesi beklenen yeniden tasarlanmış ana ekran ve kullanıcılara öneriler yapabilen yeni Fotoğraflar uygulaması sonraki sürüme kaldı. MacOS ve iOS ekosistemleri arasında aynı uygulamanın kullanılabilmesi, çocukların cihaz kullanımını takip edecek Digital Health aracı ve FaceTime görüşmelerinde Animoji kullanabilme yenilikleri ise iOS 12 sürümünde bizi bekliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5825 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, ios 12 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim