Anlık Bildirim

Apple yüz tanıma teknolojilerinde uzman RealFace’i satın aldı

Apple’ın özel versiyon iPhone 8 için yüz tanıma teknolojileri kullanacağı iddiaları yeniden gündeme geldi. Üstelik bu kez önemli bir satın alım hamlesi ile birlikte.

Apple’ın Touch ID biyometrik şifreleme özelliğinin yanında yüz tanıma sistemleri üzerinde çalıştığı bir süredir gündeme geliyor. Yapılan son satın alım çalışmaların yoğunlaştığını gösteriyor.

Avantajlı bir teknoloji

Sektörden gelen bilgilere göre İsrail kaynaklı yüz tanıma teknolojileri geliştiren RealFace firması, 2 milyon dolar karşılığında Apple tarafından satın alındı. Firma ve tüm teknolojileri böylece Apple bünyesine geçmiş oldu.

Yüz tanıma teknolojileri konusunda pek çok firma çalışmalar yapıyor ancak RealFace’in farkı algoritmalarını düşük donanıma sahip mobil cihazlar üzerinde de çalıştırabilmesi. Apple’ın özellike bu kısım ile ilgilendiği belirtiliyor.

RealFace, teknolojilerinin örneği sayılabilecek bir uygulamayı da mobil cihazlar için yayınlamıştı. Bu uygulama kullanıcının özçekim fotoğraflarını tarıyor ve matematiksel algoritmalar ile hangisinin en iyisi olduğuna karar veriyordu.

Satın alım sonrasında Apple’ın özel versiyon iPhone 8 için yüz tanıma teknolojileri kullanacağı iddiaları yeniden gündeme geldi. Iris tarayıcı yanında kullanıcılar yüz hatlarını da tanıtarak sisteme giriş yapabilecekler. Elbette bununla ilgili henüz net bir detay mevcut değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim