Anlık Bildirim

Apple'a 506 milyon dolarlık patent ihlali cezası

Apple, Wisconsin Üniversitesi'nin patent kolu tarafından 1998 yılında alınan patenti; A7, A8 ve A8X yonga setlerinde kullandığı gerekçesiyle 506 milyon dolarlık cezaya çarptırıldı.

Apple'a 506 milyon dolarlık patent ihlali cezası
 

2015 yılında Wisconsin Üniversitesi tarafından açılan patent ihlali davasında mahkeme kararını verdi. Winconsin Üniveristesi'nin patent kolu olan Mezunlar Araştırma Vakfı(WARF); kendileri tarafından tescillenen bir patentin Apple'ın; A7, A8 ve A8X yongasetlerinde kullanıldığını söylemiş ve şirkete patent ihlali gerekçesiyle tazminat davası açmıştı. Mahkeme 2015 yılında verdiği cezayı iki katından fazla arttırarak Apple'ın toplamda 506 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Ek Zararlar Cezayı Arttırdı

2015 yılındaki kararında mahkemenin Apple'ın ödemesi için öngördüğü miktar 234 milyon dolardı ancak WARF'ın itirazı üzerine kurumun bu patent ihlali ile çok daha fazla zarara uğradığını kabul eden mahkeme Apple'ın ödeyeceği miktarı 506 milyon dolara çıkardı. Apple daha önceki açıklamalarında patent ihlali iddialarını reddetmiş ve ABD Marka ve Patent Ofisi'ni söz konusu patenti incelemeye davet etmişti. Ofis ise Apple'ın bu talebini reddetmişti.

Halihazırda Qualcomm ile ciddi bir dava sürecinde olan Apple'ın ihlal ettiği patent, 1998 yılında Winconsin Üniversitesi'nden Profesör Gorindar Suhi ve 3 öğrenci tarafından alınmıştı. Apple; A7, A8 ve A8X yonga setlerinde kullandığı bilgisayar işleme teknolojisinde patenti ihlal etmişti. Şirket son mahkeme kararı ile ilgili açıklama yapmasa da Reuters'ın haberine göre kararı temyize götürmeyi planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim