Anlık Bildirim

Apple'dan akıllı cihaz hırsızlarına karşı yeni patent

Mobil güvenlik konusunda yeni önlemler almaya hazırlanan Apple, akıllı cihaz hırsızlarına yönelik yaptığı son patent başvurusuyla çalınan telefonları deyim yerindeyse eliyle koymuş gibi bulacak.
iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda giriş kodunun ya da parmak izinin birkaç kez yanlış girilmesi durumunda güvenlik amacıyla cihazı kilitleyen Apple, güvenlik zincirine yeni halkalar eklemeye hazırlanıyor. ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yapılan son başvuru ile hırsızların çok daha kısa sürede bulunmalarını hedefleyen teknoloji devi, kötü niyetli kişilerin biyometrik bilgilerini toplayacak.
Buna göre telefonunuz ya da tabletiniz çalındığında hırsızın Touch ID sayesinde parmak izi, mikrofon ile sesi ve kamera üzerinden fotoğrafı kaydedilecek. Tüm bilgiler cihaz üzerinde ya da online bir sunucuya depolanacak. Üstelik GPS ile konum takibi de yapacak olan Apple böylelikle hırsızların anbean izlenmesini sağlayacak. Eğer cihaz çevrimdışı modunda tutulursa bağlantının sağlandığı ilk fırsatta ilgili verilere ulaşılabilecek.
Henüz patent başvurusu onaylanmayan Apple’ın bu özelliği nerede kullanacağından net şekilde bahsedilmiyor. Parmak izi tarayıcısının iPad ve iPhone’da olduğu düşünülürse mobil cihazların hedef alındığını söyleyebilmek mümkün. Ne zaman hayata geçirileceği şimdilik bilinmeyen ve kişisel veri gizliliği konusunda sorun çıkarma ihtimali bulunan patent başvurusu için Apple’ın tüm kontrolü kullanıcıya bırakması en doğru seçenek gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7998 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple ipad, patent ve
3 etiket daha apple iphone hırsız Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim