Anlık Bildirim

Apple'ın OLED ekran iddiaları Android tarafını hareketlendirdi

Yıllardır iPhone modellerinde LCD ekranlara yer veren Apple'ın, gelecek yıllarda OLED ekrana geçiş yapmak için arayışa girdiğine yönelik iddialar, Android cephesinde hemen karşılık buldu.

Zaman zaman ortaya çıkan dedikodular, bazen sektörün hareketlenmesine neden olabiliyor. Yıllar öncesinde Apple'ın iPad Pro tableti ile ilgili iddialar ilk kez gündeme geldiğinde Samsung, PRO tablet serisini piyasaya sürerek gardını almaya çalışmıştı. Şimdi benzer bir durum akıllı telefon pazarında yaşanıyor. 

Apple'ın Tayvan'da özel bir laboratuvar kurduğu ve kendi ekran teknolojilerini geliştirmeye başladığı dedikodularının ardından, Android cephesinde de bir hareketlilik gözleniyor. Kaynaklar, gelecek yıl pek çok akıllı telefon üreticisinin OLED ekran teknolojisini kullanmaya başlayacağını iddia ediyor. 

Apple, iPhone modellerinde daha kaliteli ancak daha az enerji tüketen ekranlar kullanmak için kolları sıvadı ve tasarımı bizzat kendisi üstleniyor. OLED teknolojisinden faydalanacak yeni ekranlar için de Samsung ve LG gibi belli başlı üreticiler ile çok gizli görüşmeler yapılıyor. Apple'ın 2018 yılındaki iPhone modellerinde LCD ekranlardan OLED ekranlara geçiş yapması bekleniyor. 

Dedikodu mahiyetinde de olsa ortaya çıkan bilgiler ve görseller yabana atılacak cinsten değil. Android tarafının önemli isimleri, Apple'ın hamlesine cevap verebilmek adına gelecek yıldan itibaren üst ve orta seviye akıllı telefonlarda OLED ekran teknolojisine geçiş yapacak. Bugüne kadar OLED ekranlar maliyetleri nedeniyle pek tercih edilmiyordu ancak gelecek yıl işler biraz değişiyor. 

Samsung, OLED ekran üretim tesislerine yaptığı önemli yatırımlarla maliyetleri düşürme peşinde. Gelecek yıl, OLED ekran maliyetini LCD ekranlar ile aynı seviyelere çekmeyi planlıyor. Bu sayede akıllı telefon üreticilerine de önemli bir avantaj sağlanmış olacak. LG de OLED ekranların üretimi konusunda çeşitli teknolojiler geliştiriyor. Yüksek maliyetler yanında OLED ekranların kullanım ömrü LCD ekranlara göre biraz daha kısa. Üreticiler bu tarz dezavantajları da ortadan kaldırmaya çalışıyor. 

Android tarafında yaşanacak bir hareketlilik elbette Samsung ve LG için önemli bir büyüme fırsatı olacak. Buna bir de Apple'dan alınan ihaleler eklenince, ortaya büyük bir pasta çıkıyor ve rekabette buna göre kızışıyor. Bu bakımdan gelecek yıl, OLED ekran üreticilerinin kapasitelerini daha da artırmaları bekleniyor. Yaşanan rekabet ise her zaman ki gibi tüketicilere yarıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9801 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7 oled screen, iphone 8 oled screen ve
2 etiket daha Apple iphone 7
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim