Anlık Bildirim

Apple'ın yeni iPhone'larda anabant modem tercihi Intel mi yoksa Qualcomm mu olacak?

Apple'ın yeni iPhone modellerindeki anabant modem konusunda Intel veya Qualcomm arasında tercih yapması bekleniyor. Yatırımlarını daha da çok artıran Intel rekabette avantaj yaklayabilir.




Uzun yıllardır iOS cihazlarında Qualcomm imzasını taşıyan anabant yongaları kullanan Apple, gelecek yıl ki iPhone serisi ile ciddi bir değişim içerisine girmeye hazırlanıyor. Bu yönde iddialar gittikçe güçlenmeye başladı. 

Apple hali hazırda hücresel iletişim için Qualcomm'un Gobi 9x45 serisi anabant modemlerini kullanmaktaydı. Intel ise MMX 7360 LTE adındaki yeni anabant yongası ile oldukça iddialı ve pazarda payını artırmayı istiyor. İddialar Intel'in Apple'ı ikna etmeye çalıştığı yönünde. 

Sundukları bileşenler açısından Intel MMX 7360 LTE ve Qualcomm Gobi 9x45 anabant modemleri birbirinden çok farklı değil. 450Mbps indirme hızlarına ulaşabilen Cat. 10 standardı, daha fazla bantgenişliği sağlayabilen 60 MHz 3x CA teknolojisi, dünya çapında LTE altyapılarına uygunluk bunlar arasında. Farklı olarak Qualcomm'un anabant modemi GPS, Beidou, GLONASS gibi konum belirleme sistemlerine destek sunarken, Intel de enerji tüketimi konusunda hayli iddialı. 

Apple'ın bölgeye göre hem Intel hem de Qualcomm'dan modem tedariği yapacağı dile getiriliyordu ancak yeni bilgiler firmanın tek bir evrensel anabant yongası kullanmak istediğine işaret ediyor. Bunu da Intel ile işbirliği yaparak elde etmek istiyor. 

Geçtiğimiz aylarda Apple mühendislerinin Intel'e bir dizi ziyarette bulundukları belirtiliyor. Bu ziyaretlerde Apple'ın Intel'den modem teknolojilerini lisanslayarak kendi modeminde kullanma teklifi masaya yatırıldı. Yani yeni iPhone modellerindeki anabant yongasında Intel Inside logosu bulunmayacak ancak teknolojiler Intel'e ait olacak. Üstelik Apple bu yongayı A10 yongasetine entegre etmeyi planlıyor. 

Bunun yanında Apple'ın bir dönem 3G modemlerini tedarik ettiği ve bazı mühendislerini de kadrosuna kattığı Infineon firmasının bir süredir Intel çatısı altında faaliyet gösteriyor olması da iddiaları güçlendiren diğer bir detay. 

Intel'in bu konuya oldukça önem gösterdiği ifade ediliyor. Gelecek yıl 10nm fabrikasyon sürecine geçecek olan firmanın Apple'dan modem siparişleri yanında A10 yongasetinin dökümü konusunda da pay kapma umudu var. Intel, LTE modemi de A10 yongasetine ekleyerek Apple'ın dikkatini çekmeye çalışıyor. Hatta bunun için yaklaşık 1000 kişilik bir mühendis ekibi oluşturduğu da söyleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim