Ekip\ ışığa duyarlı boya kaplı molekülleri bataryanın negatif kutbunun bağlandığı elektrotlara yerleştirerek güneş enerjisiyle kendisini şarj edecek bir batarya geliştirdi. Moleküllerin yerleştirilmesinin ardından test edilen lityum iyon batarya; güneş ışığından, az miktarda da olsa enerji üretmeyi başardı.
Ekstra Bir Ürün Kullanmadan Şarj Edilebilir
Aslında günümüzde güneş enerjisiyle telefonları şarj eden bazı kılıflar ve farklı aparatlar bulunuyor ancak ekibin asıl amacı bu teknolojiyi doğrudan telefona veya içindeki bataryaya yerleştirerek kullanıcılar başka herhangi bir mekanizma kullanmadan güneş ışığı olan her yerde telefonları şarj etmelerine olanak sağlamak ancak bu amaçlarını gerçekleştirmek için bazı problemleri aşmaları gerekiyor.
İlk olarak güneş enerjisi vasıtasıyla bataryanın ürettiği enerji şu an için pek işe yarar değil zira batarya sadece enerjiyi topluyor ancak kullanılması için bu enerjiyi cihaza bırakamıyor. Bir diğer önemli sorun da ekibin de itiraf ettiği gibi bu bataryalar üzerinde iyileştirmeler yapılarak güneş enerjisini daha verimli kullanması gerekiyor.
Yine de akıllı telefon bataryalarında bir devrimin ilk adımı olabilecek bu projenin daha kullanışlı hale gelmesiyle yeni bir batarya teknolojisi ortaya konabilir. Araştırmacılar da bu teknoloji üzerine yoğunlaşarak ''hibrit güneş'' bataryalarının üretilebileceği ve akıllı telefon kullanıcılarına güneş enerjisiyle telefonlarını şarj etme tercihinin sunulabileceğini düşünüyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Yol eğlencesi için süper çocuklar iyi eğlenir
Belki işe yarar uzun yol için ama klasik müzik filan...
Klasik müzik çalıyormuş, Angaranın bağlarını isterük