Anlık Bildirim

Araştırmacılar kendi kendini şarj eden telefon bataryası geliştirdi

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük problemi olan şarj sorununu çözmek için yola çıkan araştırmacılar herhangi bir aparat olmadan telefon bataryasını güneş ışığıyla şarj etmeyi başardı.

Araştırmacılar kendi kendini şarj eden telefon bataryası geliştirdi Tam Boyutta Gör
 

Akıllı telefon üreticileri her geçen gün yenilikçi özellikleri ve güçlü donanımları ile kullanıcıları daha da memnun edecek ürünler ortaya koysa da ne yazık ki kullanıcıları batarya konusunda memnun eden çok fazla ürün bulunmuyor. Bu sorunu çözmek için işe koyulan McGill Üniversitesi'ndeki araştırmacılar Kanadalı enerji şirketi  Hydro-Quebec ile birlikte kendi kendini şarj edebilen batarya teknolojisinin ilk adımını attı.


Ekip\ ışığa duyarlı boya kaplı molekülleri bataryanın negatif kutbunun bağlandığı elektrotlara yerleştirerek güneş enerjisiyle kendisini şarj edecek bir batarya geliştirdi. Moleküllerin yerleştirilmesinin ardından test edilen lityum iyon batarya; güneş ışığından, az miktarda da olsa enerji üretmeyi başardı.


Ekstra Bir Ürün Kullanmadan Şarj Edilebilir

Aslında günümüzde güneş enerjisiyle telefonları şarj eden bazı kılıflar ve farklı aparatlar bulunuyor ancak ekibin asıl amacı bu teknolojiyi doğrudan telefona veya içindeki bataryaya yerleştirerek kullanıcılar başka herhangi bir mekanizma kullanmadan güneş ışığı olan her yerde telefonları şarj etmelerine olanak sağlamak ancak bu amaçlarını gerçekleştirmek için bazı problemleri aşmaları gerekiyor.

İlk olarak güneş enerjisi vasıtasıyla bataryanın ürettiği enerji şu an için pek işe yarar değil zira batarya sadece enerjiyi topluyor ancak kullanılması için bu enerjiyi cihaza bırakamıyor. Bir diğer önemli sorun da ekibin de itiraf ettiği gibi bu bataryalar üzerinde iyileştirmeler yapılarak güneş enerjisini daha verimli kullanması gerekiyor.


Yine de akıllı telefon bataryalarında bir devrimin ilk adımı olabilecek bu projenin daha kullanışlı hale gelmesiyle yeni bir batarya teknolojisi ortaya konabilir. Araştırmacılar da bu teknoloji üzerine yoğunlaşarak ''hibrit güneş'' bataryalarının üretilebileceği ve akıllı telefon kullanıcılarına güneş enerjisiyle telefonlarını şarj etme tercihinin sunulabileceğini düşünüyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim