Anlık Bildirim

Artırılmış Gerçeklik - AR tabanlı lensler tavşanlar üzerinde deneniyor


Uygulamaların, oyunların veya cihazların daha fazla gerçek dünyaya benzemesi amacıyla kullanılan ve sanal objelerin gerçek dünya üzerine yansıtılmasıyla elde edilen Augmented Reality - Artırılmış Gerçeklik /AR teknolojisi her geçen yıl daha fazla gündelik hayatımıza girmeye başladı.

Washington Üniversitesi'nde Finli ve ABD'li bilim adamları deyim yerindeyse AR teknolojisini gözümüze kadar sokacaklar. Yeni bir kontak lens üzerinde çalışan bilim adamları AR bilgilerini direk göz üzerine yansıtmayı amaçlıyor.

AR verilerini görebilmek için bugün akıllı telefon, tablet gibi cihazlar kullanıyoruz. Yeni geliştirilen lenslerle AR teknolojisinin kullanımı adına yeni bir dönemin de kapısı açılmış olacak.

Yeni lenslerin testleri şu an tavşanlar üzerinde deneniyor. Ancak henüz 1 piksel çözünürlüğe sahip oduklarını belirtelim. Bilim adamları çözünürlüğü ileride artırarak mail okuma, video izleme, haberleri inceleme gibi işlemlerde kullanmayı umut ediyor.

Lenslerin çalışma prensibi ise radyo frekans vericisinden güç alarak 5mm uzunluğundaki bir anten yardımıyla verileri elde etmesi ve göze yansıtması şeklinde gerçekleşiyor.

Çalışmaların askeri alan kayması ile Terminatör benzeri görüş uygulamaları bile mümkün olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4885 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim