Anlık Bildirim

Apple’dan geliştiricilere: AR veya VR uygulamalarına AR veya VR uygulaması demeyin

Apple Vision Pro başlığı için artık çok az bir süre kaldı. Geri sayım başlamışken Apple’dan geliştiricilere de bir uyarı geldi: AR veya VR uygulamalarına AR veya VR uygulaması demeyin.
Apple: “AR veya VR uygulamalarına AR veya VR uygulaması demeyin” Tam Boyutta Gör
Apple'ın Vision Pro VR/AR başlığının 2 Şubat'ta satışa sunulacak olmasıyla birlikte, uygulama gereksinimleri hakkında daha fazla ayrıntı öğrenmeye başladık. Örneğin şirket, uygulama yayınlamayı planlayan visionOS geliştiricileri için yönergeler yayınladı ve burada garip bir uyarı var. Bu uyarı, Apple’ın VisionPro’yu konumlandırmasıyla ilgili gibi görünüyor.

“AR veya VR uygulaması demeyin”

Apple, geliştiricilerin Vision Pro uygulamalarına atıfta bulunurken AR ve VR terimlerini kullanmamalarını, bunun yerine "uzamsal bilgi işlem uygulamaları" olarak adlandırmalarını tercih ediyor. Yani AR veya VR uygulamalarına AR veya VR uygulaması dememeleri gerektiğini söylüyor.

Apple: “AR veya VR uygulamalarına AR veya VR uygulaması demeyin” Tam Boyutta Gör
Apple, geliştiricilere verdiği talimatlarda "Uzamsal bilgi işlem: Uygulamanızdan uzamsal bilişim uygulaması olarak bahsedin. Uygulama deneyiminizi artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR), genişletilmiş gerçeklik (XR) veya karma gerçeklik (MR) olarak tanımlamayın" diyor. Apple ayrıca marka isimlerinin yazımında da hassasiyetini dile getiriyor. Firma, "visionOS” kelimesinin cümle başında olsa dahi küçük “v” ile başlaması gerektiğini söylüyor.

Geliştirilen uygulamaların kesinlikle bir AR/VR başlığı (Bu arada Vision Pro'ya 'başlık' da dememek gerekiyor) için geliştirilmiş AR veya VR uygulamaları olmaları dışında bir sorun yok… Öte yandan Apple’ın bu tutumun anlaşılabilir bir tarafı da var. Firma, açık bir şekilde kendi platformundaki uygulamaların diğer VR/AR başlıklarındakilerle, özellikle de Meta'nın Quest 3’ündekilerle karıştırılmamasını istiyor. Apple Vision Pro, 2 Şubat tarihinde 3.499 dolar fiyat ile ABD’de piyasaya sürülecek.

Kaynakça https://www.engadget.com/apple-tells-developers-not-to-call-their-ar-and-vr-apps-ar-or-vr-apps-085136127.html https://developer.apple.com/visionos/submit/#describing-your-app Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim