Anlık Bildirim

Asus Radeon HD 7970 ön-siparişte, fiyatı 700 Avro!


AMD Radeon HD 7970 için geri sayım başladı. 22 Aralık'ta lanse edilmesi ve dünya genelindeki hacimli satışının 9 Ocak ile birlikte başlaması beklenen ekran kartı, AMD'nin yeni nesil Tahiti XT grafik yongasını temel alıyor ve pek çok önemli yeniliği de bünyesinde barındırıyor.
Başta Tessellation performansı olmak üzere 3D odaklı geliştirmelere ek olarak GPGPU hızlandırmaları için de yeni özellikler içeren ekran kartı, 384-bit bellek veri yolu desteğine, 3GB GDDR5 bellek kapasitesine, 2048 paralel işlem birimine ve 128x doku ünitesine sahip olacak. Yeni ekran kartı, DirectX 11.1 ve PCIe 3.0 teknolojilerine de destek sunacak.
Hatırlanacağı üzere daha önceki haberlerimizde, üreticilerden aldığımı bilgiler çerçevresinde Radeon HD 7970'in Avrupa'da 500-500 Avro seviyesinden, ülkemizde ise 650$+ civarında bir fiyatlandırma ile sunulabileceği ihtimalinden bahsetmiştik. Henüz AMD tarafından resmi satış fiyatı açıklanmayan Radeon HD 7970, ön-sipariş listelerindeki yerini almaya başladı.
Haberimize konu olan ön-sipariş bilgisi, Asus'un Radeon HD 7970 modeliyle ilgili. Sallanda.EU tarafından listeye alınan HD7970-3GD5 kodlu ekran kartı, ön-siparişe 696 Avro seviyesinden girmiş durumda. Kartın teknik özellik bilgileri arasında 1000MHz GPU hızına sahip olduğu görülüyor ki bu da Asus'un TOP Edition serisi hız aşırtmalı modeli olabileceğini akıllara getiriyor. Bilindiği üzere Asus marka ekran kartlarının bir miktar daha yüksek fiyatlandırmasına ek olarak kartın hız aşırtmalı bir model olması da fiyatı arttıran bir unsur olarak nitelendirilebilir. Tabi bu fiyatın ön-sipariş fiyatı olduğunu da unutmamak gerekiyor zira bilindiği üzere ön-sipariş fiyatları genellikle resmi fiyatların üzerinde oluyor.
Performans anlamında nasıl bir portre çizeceği henüz bilinmeyen ancak üreticilerden gelen bilgilere göre çift grafik işlemcili ekran kartlarının arkasında yer alacağı ifade edilen Radeon HD 7970'in, GeForce GTX 580'den ne derece hızlı olacağı da merak konusu.
Henüz resmi olarak doğrulanmamakla birlikte erken sürücü örnekleriyle Radeon HD 6970'den 3DMark testlerinde %30 hızlı olacağı yönündeki sürücü tarafındaki güncellemelere bağlı olarak farkın açılması da beklenebilir. Nvidia tarafında ise Kepler mimarisini temel alan yeni nesil ekran kartları için çalışmalar sürüyor ancak kartların ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor. Şu anki bilgilere göre yeni nesil Nvidia ekran kartları için çıkış tarihi olarak Şubat-Mart dönemi gösteriliyor. 
Asus Radeon HD 7970 ön-siparişte, fiyatı 700 Avro!
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5959 kez okundu.
30 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, fiyat ve radeon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim