Anlık Bildirim

Avrupa'nın ilk Bitcoin yatırım fonu kuruldu

Fransa merkezli varlık yönetimi şirketi TOBAM, bitcoin yatırım fonu oluşturdu. Avrupa'daki ilk Bitcoin yatırım fonu olma özelliği taşıyan fon Fransız düzenleyicilerin de onayını aldı.
Kurumsal yatırımcıları Bitcoin dünyasına çekmek isteyen finansal kuruluşlara bir yenisi daha eklendi. Fransa merkezli varlık yönetimi şirketi TOBAM, Avrupa'nın ilk Bitcoin yatırım fonunu kurduğunu duyurdu. Emeklilik fonları, ulusal varlık fonları, dağıtım şebekeleri ve özel bankalardan elde edilen toplam 9 milyar doların yönetiminden sorumlu olan şirketin kurduğu Bitcoin yatırım fonu, Fransa'nın finansal düzenleyicisi konumunda olan AMF(Autorité des Marchés Financiers) tarafından da onaylandı.

Nitelikli Yatırımcılar İçin Bitcoin Seçeneği 

TOBAM'ın iş geliştirme biriminin başındaki isim olan Christophe Roehri şirketin aldığı kararın ardından yaptığı açıklamada ''Bitcoin'e doğrudan yatırım yapmak, çatallanma gibi protokol zorluklarına ek olarak platform seçimi ve gözetim altındaki varlıkların güvenliği gibi konularda operasyonel olarak zorlayıcı olabilir.'' diyerek yatırım fonunu kurmanın ve yönetmenin şirket için kolay olmayacağına dikkat çekti. Bununla birlikte kurumsal yatırımcıları hedeflediklerini kaydeden Roehri, ''Amacımız, nitelikli yatırımcıların Bitcoin'i keşfetmeleri için bu operasyonel zorlukların kontrolünü ele geçirmek.'' dedi.
Tabi TOBAM, Avrupa'daki ilk Bitcoin yatırım fonunu kurmuş olsa da kurumsal yatırımcıları Bitcoin dünyasına çekmek için daha önce ABD'li finanas devi CME Group, bu yıl sonuna kadar Bitcoin vadeli işlemleri başlatacağını duyurmuştu. Benzer bir şekilde dünyanın en büyük serbest fon yöneticilerinden olan İngiliz şirketi Man Group da Bitcoin'e yatırım aracı olarak yer verebileceklerini dile getirmişti. TOBAM'ın kurduğu fon AMF'den onay almış olsa da henüz bir borsada işlem görmüyor ve Avrupa yatırım fonu niteliği(Ucit) taşımıyor. Bununla birlikte fon, yatırım fonlarının karakteristik özelliği olarak günlük likiditeyi piyasa kapanış fiyatlarından türetiyor.
CME ve Man Group'un açıklamalarının da katkısıyla geçtiğimiz hafta ilk kez 8000$'ın üstünde bir değere ulaşan Bitcoin geçtiğimiz günlerde, Coindesk verilerine göre, 8347$ değerine ulaşmayı başarmıştı. Bugün sabah saatlerinde yeniden 8300$'ın üstünde bir değere ulaşan popüler kripto para birimi şu sıralar 8150$ seviyelerinde bir değere sahip.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim