Anlık Bildirim

Apple’ın Güney Kore ofisine şok polis baskını

iPhone X modelinin satışa çıkması ile aynı günlerde Apple’ın Güney Kore ofisi şok bir baskına uğradı. Müfettişler firmanın adil olmayan anlaşmalarına dair delil arıyor.

Tüm dünyada büyük ilgi gören ve Apple’a rekor gelir kazandırması beklenen iPhone X modeli bugün itibariyle Türkiye ve Güney Kore dahil pek çok ülkede satışa çıktı. Ne var ki Apple’ın yegâne rakibi Samsung’un memleketi Güney Kore’den şok bir baskın haberi geldi.

Sert bir yönetim anlayışı

Son dönemde Güney Kore’de teknoloji şirketlerine birbiri ardına polis baskınları ve soruşturmalar açılıyor. Büyük rüşvet skandalı soruşturması sürecinde Samsung’un bazı ofislerine bakın yapılmıştı.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre bu kez Apple’ın Güney Kore’deki resmi ofisi devam eden bir soruşturma kapsamında kolluk kuvvetleri tarafından basıldı ve bazı dokümanlara el konuldu.

Soruşturmanın ucu ise 2015 yılına kadar gidiyor. Güney Kore Adil Rekabet Kurumu yabancı firmaların akıllı telefon pazarında adil olmayan davranışlar içerisine girip girmediklerini araştırmak için bir ekip oluşturmuştu.

2016 yılında ise Apple’ın yerli operatörler ile adil olmayan iş birliği içerisine girdiği iddiasıyla bir soruşturma başlatılmıştı. Yapılan baskının bu soruşturma kapsamında olduğu tahmin ediliyor. Suçlama ise iPhone ve diğer Apple cihazlarının tamiratında yetkili servisler ile adil olmayan anlaşmalar yapılması.

Soruşturma kapsamında ne tür verilere ulaşıldı veya konu ile ilgili şikâyette bulunan teknik servis mi oldu bilinmiyor. Apple’ın yılın başlarında bu iddialarla ilgili kendi çapında bir inceleme başlattığı da gelen bilgiler arasında. Ülkede yüzde 30 civarında pazar payına sahip olan Apple’ın satışları bu baskınlardan etkilenir mi merak konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim