Anlık Bildirim

BMW, sürücüsüz araçları için Innoviz'in LİDAR sensörünü kullanacak

Alman üretici, sürücüsüz araçlarında kullanacağı teknoloji için Innoviz adındaki bir girişimle anlaştı. InnovizOne adındaki LİDAR sensörü, rakiplerine göre küçük yapısı ve uygun fiyatıyla öne çıkıyor.

BMW, sürücüsüz araçları için Innoviz'in LİDAR sensörünü kullanacak Tam Boyutta Gör
 

Otomotiv sektörü büyük bir hızla değişiyor. Üreticiler de bu değişimin getirdiği otonom, yani sürücüsüz teknolojiler için araçlarını hazırlamaya çalışıyor. Bu alanda uğraş veren markalardan biri olan BMW’nin de araçlarını nasıl bir sistemle donatacağı yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Şirket, sürücüsüz araçlarında kullanacağı LİDAR teknolojisi için Innoviz adında bir girişimle anlaştı.

Sürücüsüz teknolojilerin en ileri aşaması (L5), en zorlu yol koşullarında bile insana ihtiyaç duyulmadan tamamen güvenli bir sürüş vaat ediyor. Bunun gerçekleşebilmesi için de geçmişten günümüze otomotiv sektörünün en önemli prensibi olan güvenliğin en üst seviyede tutulması gerekiyor. Burada devreye giren LİDAR teknolojisi, lazer ışınları kullanarak çevredeki nesnelerin hızını, boyunu ve hareketliliğini tanımlıyor. Böylece tam otonom araçlar için güvenli bir sürüş sağlanması hedefleniyor.

Boyutu küçük, maliyeti düşük 

Innoviz nispeten yeni bir girişim olarak sayılsa da, neredeyse tüm araçlara uyumlu bir şekilde takılabilecek kompakt bir sensör geliştirdi. InnovizOne adındaki bu sensör, geleneksel LİDAR sensörlerine kıyasla daha küçük yapısı ve makul fiyatıyla öne çıkmayı başarıyor. Geleneksel LİDAR sensörleri 360 derece kapsam alanına sahip olsa da, fazla iri cüsseli ve pahalı oldukları iddia ediliyor. Bu sensörler binlerce dolara mâl oluyor ve bazı araçlar birden daha fazla sensöre ihtiyaç duyabiliyor. Bu durum da maliyeti oldukça yüksek noktalara taşıyor.

Her koşulda çalışabiliyor

InnovizOne adındaki yeni sensör, diğer LİDAR’lara oranla çok daha küçük bir yapıya sahip olarak üretilmiş. Üstelik bu sensörü araçlarında kullanmak isteyen üreticilere maliyetinin yalnızca 1,000 dolar olduğu söyleniyor. Sensör, bu boyutu ve makul fiyatı yakalayabilmek için bükülebilir bir ayna ile yönetilen sabit bir lazer ışını kullanıyor. Bu sistem, küçük bir yapıda olmasına rağmen sensörün geniş bir alanı tarayabilmesine imkan veriyor. Şirket tarafından belirtilene göre, bu sistem çevresindeki objelerin gerçek zamanlı 3D nokta bulutunu oluşturuyor. Ayrıca doğrudan güneş ışığı ve kötü hava koşulları gibi durumlarla da kolaylıkla başa çıkabildiği belirtiliyor.

LİDAR sistemi, BMW’nin araçlarına Innoviz’in iş ortağı olan Magna’nın MAX4 otonom platformu aracılığıyla entegre edilecek. Magna, bu sistemin tamamen güvenilir ve dayanıklı bir teknoloji olduğunun sözünü veriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim