Anlık Bildirim

Bakırdan 100 kat daha fazla elektrik iletebilen madde geliştirildi

Bilim insanları, sıradan bakır tellerden 100 kat daha fazla elektrik iletebilen bir madde geliştirdiklerini duyurdular. Bu maddenin farklı alanlarda kullanılması düşünülüyor.

Bakırdan 100 kat daha fazla elektrik iletebilen madde geliştirildi Tam Boyutta Gör

Institute of Materials Science of Barcelona’da görevli olan bilim insanları yeni bir madde geliştirdiklerini duyurdular. “Eurotape” olarak isimlendirilen bu yeni madde, sıradan bakır tellerden 100 kat daha fazla elektrik iletebiliyor.

Süperiletken olarak sınıflandırılan ve sıfır dirence sahip olan Eurotape, araştırma ekibinin başında bulunan Xavier Obradors’un söylediğine göre elektriğin iletim biçimini tamamen değiştirebilir. Başlangıç aşamasında 600 metre uzunluğunda Eurotape üreten araştırmacılar, ilerleyen senelerde bu teknolojiyle yenilenebilir enerji kaynaklarının da daha etkili bir şekilde kullanılabileceğini düşünüyorlar.

Eurotape’in geliştirilmesiyle süperiletken maddelerin yaygınlaşacağı ve hatta yakın bir zamanda günlük hayatta kullandığımız cihazlarda bile yer almaya başlayacağı düşünülüyor. Bu özelliğe sahip olan donanımların kullanılması, telefonlarımız ve bilgisayarlarımız gibi cihazların minimum miktarda enerji tüketmesini sağlar ve ısınmayı en aza indirgerdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12557 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilim, elektrik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim