Anlık Bildirim

Bazı MacBook Pro kullanıcıları ekranlarında ışık sızması sorunu yaşamaya başladı

Çuval dolusu para saçılan MacBook Pro modellerinin bazılarında ışık sızması sorunu yaşanmaya başladı. Henüz bir açıklama yapmayan Apple, garantisi dolan müşterilerden 600 dolar tamir bedeli istiyor.

Bazı MacBook Pro kullanıcıları ekranlarında ışık sızması sorunu yaşamaya başladı Tam Boyutta Gör
 

Apple’ın dizüstü bilgisayar çözümü kapsamında tepe noktası olan MacBook Pro modellerinin, hem kompakt hem de çok güçlü donanıma sahip olduğu aşikâr. Bu yüzdendir ki müşteriler bu tür ürünlere avuç dolusu para saçıyor ve karşılığında da üst düzey bir kalite bekliyorlar.

Ancak bazı MacBook Pro kullanıcıları için olaylar tam tersine gelişmeye başlamış durumda. Hatırı sayılır bir miktarda kullanıcı, 2016 yılından bugüne kadar üretilen bazı ürünlerin ekranlarında ışık sızması (backlighting) sorunu yaşadıklarını ifade etmeye başlamış. Görünen o ki Apple söz konusu soruna henüz müdahale etmiş değil.

Sorun, Apple'ın kablo tercihinden dolayı olabilir 

iFixit sitesine göre sorun Apple’ın tercih ettiği flex (esnek) kablolarda yatıyor olabilir. Siteye göre, Apple daha önceki ürünlerinde tercih ettiği ve menteşelerin içinden geçirdiği tel kablolar yerine flex kablolar kullanmayı uygun bulmuş. Buradaki amaç ise dizüstü kapaklarının daha kolay açılıp kapatılmasını sağlamak. Ancak bu kablolar ne yazık ki menteşelerin içinden geçmiyor ve etrafına sarılıyor. Bu sebeple de kabloların kırılması daha kolay bir hâl alıyor.

 

Kullanıcıların yaşamaya başladıkları sorun hemen ortaya çıkan cinsten değil. Problemle karşılaşmaya başlayan müşterilerin bazıları ise ürün garantileri sona erdiği için 600 dolara yaklaşan tamir ücretleriyle karşı karşıya kalmışlar. MacBook Pro sahipleri, hâlihazırda bir bilgilendirme yapmayan şirketten açıklama bekliyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9733 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
macbook pro, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim