Anlık Bildirim

Benchmark testleri, Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlattığı iddialarını yalanlar nitelikte

iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7'ye uygulanan Benchmark testleri, Apple'ın her yeni iOS güncellemesiyle birlikte eski iPhone'ları yavaşlattığı iddialarını yalanlıyor. Detaylar haberimizde.
iOS 11'in yayınlanmasının ardından Apple'ın iOS güncellemeleriyle birlikte eski iPhone modellerini yavaşlatıyor iddiası yeniden gündeme geldi. İddialar, Apple'ın yeni iOS sürümleriyle birlikte eski iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını ve kullanıcıları yeni iPhone modellerini almaya ittiği yönünde. Ancak Benchmark testleri iddiaları yalanlar nitelikte.
Benchmark testleri, Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlattığı iddialarını yalanlar nitelikte
 
Bencmark testlerine iOS 9, iOS 10 ve iOS 11 yüklü 100.000'den fazla farklı iPhone modeli konuk oldu. Örneğin iOS 11 güncellemesini alan en düşük iPhone modeli olan iPhone 5s, Nisan 2016'dan Eylül 2017'ye kadar Benchmark testlerinde  GPU ve CPU'nun zaman içinde oldukça istikrarlı sonuçlar aldı. Bu da iOS güncellemelerinin eski iPhone modellerini yavaşlatmadığını gösteriyor. 
Sırasıyla iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 Benchmark testlerine sokuldu. Nisan 2016'dan Eylül 2017'ye kadar GPU ve CPU skorları incelenen cihazlar, zaman içinde Benchmark skorlamasında çok küçük düşüşler yaşandığını ortaya koydu. Ancak güncellemelerle birlikte Benchmark testlerinde yaşanan bu düşüşler, kullanıcıların abarttığı kadar "iPhone'um çok yavaşladı." olmuyor. 
Sonuç olarak GPU ve CPU skorlarında yaşanan bu düşüşler oldukça minimal düzeyde seyrediyor ve Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlattığı iddiaları tamamen kurmacadan ibaret. Dilerseniz aşağıdaki grafiklerden iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7'nin Benchmark sonuçlarına göz atabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8080 kez okundu.
39 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 6s, iphone 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim