Anlık Bildirim

Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimi 30 Eylül’de sona erecek

Sektörü canlandırmak ve vatandaşların satın alım gücünü arttırmak amacıyla beyaz eşya, mobilya ve konut sektörüne getirilen vergi indirimleri önümüzdeki hafta sona erecek.

Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimi 30 Eylül’de sona erecek Tam Boyutta Gör

Yerli ekonomiyi canlandırmak ve vatandaşların alım gücünü arttırmak amacıyla beyaz eşya, elektrikli ev aletleri, mobilya ve konut sektörüne vergi indirimi getirilmişti. Bu vergi indirimleri 30 Eylül tarihinde sona erecek.
Vergi indiriminin bitmesinin ardından beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerindeki ÖTV sıfırdan yüzde 6,7’ye, mobilyadaki KDV yüzde 8’den yüzde 18’e yükselecek. Ayrıca 150 metrekareden büyük konutlardaki KDV yüzde 8’den tekrar yüzde 18’e çıkacak.

Vergi indirimi, piyasaları canlandırmak adına Şubat ayında Bakanlar Kurulu kararıyla getirilmişti. Normal şartlarda 30 Nisan’da sona erecek vergi indirimi, sektördeki durumdan dolayı 30 Eylül’e kadar uzatılmıştı.

Vergi İndirimi Uzatılmayacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamada vergi indirimlerinin sektörlerde canlanma yarattığını ve amacını karşıladığını ifade etti. Ağbal açıklamasında “Hatta talep öyle canlı ki firmalar bu defa kendileri fiyat artışlarına gittiler. O açıdan şu anda Türkiye ekonomisinin büyümede yakaladığı ivme, iç talepte gösterdiği performans bu indirimlerin devamını gerekli kılmıyor." dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5477 kez okundu.
34 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Beyaz Eşya, mobilya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim