Anlık Bildirim

Binance, hacker'ı yakalamak için 250 bin dolarlık ödül programı başlattı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance, 7 Mart tarihinde Binance üzerinde kullanılan API'lere sızan hackerın(ya da hackerların) yakalanması sağlayana ödül verecek.

Binance, hacker'ı yakalamak için 250 bin dolarlık ödül programı başlattı Tam Boyutta Gör
 

Çin merkezli kripto para borsası olan Binance hem 5 milyonun üstünde kullanıcıya hizmet vermesiyle hem de günlük bir milyon doların üstündeki işlem hacmiyle kripto para dünyasının önde oyuncularından biri. Geçtiğimiz hafta Binance'i hedef alan hack girişimi ise kullanıcıların tepkisini çekerken kripto paraların değerinde de ciddi bir düşüşe neden oldu. İlk olarak Reddit'te ve Twitter'da bazı kullanıcıların, sahip oldukları altcoin'lerin kendi izinleri olmaksızın Bitcoin'e dönüştürüldüğünü açıklaması üzerine ortaya çıkan hack girişimi başarısızlıkla sonuçlansa da şirket hackerların peşini bırakmaya niyetli değil.


250.000$'lık ödül 

Çarşamba günü sabah saatlerinde başlayan hack girişimi sonrasında açıklamaya yapan Binance, platforma yönelik bir saldırı söz konusu olmadığını sadece Binance üzerinde kullanılan ticaret botları gibi API'lerin hedef alındığını kaydederken şirket CEO'su Changpeng Zhao da bütün yatırımların güvende olduğunu ve izinsiz yapılan işlemlerin geri alındığını duyurmuştu. Şirketin bu duyurusuna karşılık gün içinde yayılan ''Binance hacklendi'' iddiaları Bitcoin'in değerinde yüzde 5'lik bir düşüşe neden olmuştu. Bu olayın sorumlularının yakalanmasını ve benzer bir olayın tekrar yaşanmamasını isteyen Binace, Türkçe de dahil olmak üzere 11 farklı dilde paylaştığı duyurusuyla hackerı ya da hackerları yakalayan kişilere 250.000$'lık ödül verileceğini açıkladı.


Şirket tarafından paylaşılan duyurunun tamamı ise şöyle:


''Sevgili Binance kullanıcıları, 


Güvenli bir kripto topluluğu oluşturabilmek için yalnızca savunma yapmak yetmez. Hack olaylarını gerçekleşmeden önce etkin bir şekilde engellememiz gerekir. 7 Mart'ta Binance’a karşı gerçekleştirilen hack girişimi başarılı olamadı ancak bunun geniş çaplı ve organize bir girişim olduğu açıktı. Bu durumun üzerine eğilmek gerekiyor. Binance, 7 Mart 2018'de Binance'a karşı gerçekleştirilen hack olayına karışan hackerların yakalanmasını sağlayacak bilgileri sağlayan herkese 250.000 ABD dolarına tekabül eden bir ödül veriyor. 


1- Herhangi bir yargı alanında, hackerların tutuklanmasına yol açacak önemli bilgi ve kanıtları sağlayacak ilk kişi, 250.000 ABD dolarına eş değer BNB ile ödüllendirilecektir. Döviz kuru, transfer anında belirlenecektir. 


2- Lütfen detaylı bilgileri bounty@binance.com adresine ve bulunduğunuz ülkenin emniyet teşkilatına iletin. 


3- Eğer yerel yasalarınız izin veriyorsa, isminizi saklı tutabilirsiniz. 


4- Nihai tutuklamaları sağlayacak bilgi birden çok kaynak / veriden gelirse ödül, kaynaklar arasında bölüştürebilir. Binance, sadece kendi takdirimize bağlı olarak, ödül miktarını bölme hakkını saklı tutar. 


Buna ek olarak, kurumumuz, gelecekte Binance aleyhinde yasa dışı hackerlık girişimlerine karşı ödül olarak 10.000.000 ABD dolarına eş değer kripto rezervi tahsis etmiştir. Diğer borsa ve kripto işletmelerini de bu girişime katılmaya davet ettik. Bu girişime iştirak etmelerini her daim memnuniyetle karşıladığımızı bildirmek isteriz. 


Yatırımlarınızı korumak her zaman ve daima önceliğimiz olmaya devam edecektir. Desteğiniz için teşekkür ederiz.''

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim