Anlık Bildirim

Bir üretici dört adet GK104 GPU'suna sahip ekran kartı hazırlıyor

Kepler mimarisi ile enerji verimliliğinde önemli bir aşama kaydeden ve aynı mimariyi kullanan GK104 grafik yongasını kullandığı GeForce GTX 680 ile AMD'nin Radeon HD 7970 modelinden hem daha hızlı hem de daha  az güç tüketen bir kart sunan Nvidia, buradan elde ettiği avantajla birlikte çift grafik işlemcili GeForce GTX 690 modelini de kısa sürede pazara sunmuştu. AMD'nin Radeon HD 7990 modeli için bekleyiş devam ededursun, Nvidia tarafında bir üreticinin dört adet GK104 grafik yongasına sahip özel bir kart hazırladığı belirtiliyor.
Açıkçası son kullanıcı odaklı masaüstü ekran kartı pazarında 10 yılı aşkın bir süredir üzerinde dört adet grafik birimi olan bir ekran kartı gündemde gelmemişti. Bu konuda somut çalışmayı yapan son firma daha sonra Nvidia tarafından satın alınan 3DFX olmuş ve şirket yaygın satışını gerçekleştiremediği Voodoo 5 6000 modelinde dört adet grafik ünitesi kullanmıştı. Yeni jenerasyon için 4x GK104 GPU'su ile güçlendirilmiş ekran kartını hangi üreticinin hazırladığı bilinmemekle birlikte Computex 2012 Fuarı'nda bazı katılımcılara gizlice gösterildiği iddia ediliyor. 600-800 Watt seviyesinde ısıl tasarım gücüne sahip olacağı belirtilen ekran kartı için üretici firmanın güç tüketim değerini olabildiğince aşağıda tutmak için çalıştığı ifade ediliyor. 
Yeni ekran kartıyla ilgili gündeme gelen bu gelişmeler henüz ne derece doğru bilinmemekle birlikte bu seviyedeki bir kartın yaygın satıştan ziyade firmalar arası yarışta "en güçlü" ekran kartı bende diyebilmek adına hazırlanmış bir mühendislik gösterisi olacağını söylemek mümkün. Kağıt üzerinde 4x 256-bit bellek veri yolu, 4x 2GB GDDR5 bellek ve 4x 1536 CUDA çekirdeği (paralel işlem birimi) ile dünyanın en güçlü grafik çözümü olarak lanse edilmesi muhtemel görünen kart için sürücü desteği, grafik birimlerinin ölçeklendirilmesi konusu ve saat hızları ile birlikte PCB-soğutucu tasarımının nasıl olacağı ise şimdiden merak konusu. 
Bir üretici dört adet GK104 GPU'suna sahip ekran kartı hazırlıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3643 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim