Anlık Bildirim

BlackBerry 10, geniş bir uygulama yelpazesiyle kullanıcıların karşısına çıkacak

BlackBerry 10, geniş bir uygulama yelpazesiyle kullanıcıların karşısına çıkacak

BlackBerry 10 işletim sistemiyle çalışan BlackBerry Z10 ve BlackBerry Q10'un yanı sıra, işletim sisteminin uygulama yelpazesine ilişkin de bilgiler veren RIM, aralarından oldukça popüler yapımlarında yer aldığı uzun bir uygulama listesi paylaştı.

70 bin yeni uygulamanın BlackBerry 10 platformunda yer alacağını belirten RIM, yeni işletim sistemi için sunduğu uygulama listesini "bir platformun başlangıç için sunduğu en geniş katalog" olarak tanımladı. Söz konusu uygulama listesinde yer alan sosyal ağ uygulamaları arasında daha önce de karşımıza çıkan Facebook ve Twitter gibi uygulamalar bulunurken; Skype, Kindle, LinkedIn, Foursquare'in de uygulama listesine dahil olduğu görülüyor.

RIM'in BlackBerry cihazlarında yer verdiği BlackBerry Messenger uygulamasının en önemli rakiplerinden biri olan "WhatsApp" da BlackBerry 10'da boy gösterecekken, bulut tabanlı depolama servislerinden DropBox ve Box desteğinin de yeni işletim sisteminde yer edineceği belirtiliyor. İşletim sisteminin "Reminder" olarak adlandırılan not ve görev uygulamasına bakıldığında ise, Everynote entegrasyonunun da burada yer aldığı gözlerden kaçmıyor.

Uygulama sektörünün en önemli parçalarından biri olan mobil oyunlar konusunda da boş durmayan RIM: Angry Birds, Angry Birds Star Wars, Where's My Water, Plants vs. Zombies ve Fruit Ninja gibi popüler yapımları listesine dahil ederken; Electronic Arts'ın 15 mobil oyunla, Gameloft'un ise 10 mobil oyunla BlackBerry 10 platformunda yerini alacağını belirtiyor.

RIM'in bugün açıkladığı uygulama listesinin tamamı: 
Facebook, LinkedIn, Twitter, Foursquare, Whatsapp, Amazon Kindle, New York Times, The Economist, MLB At Bat, ESPN Scorecenter, CBS Sports, PGA Tour, NHL Gamecenter, SportsTracker, ATP, UFC Cisco Webex, Bloomberg, Evernote, SAP, Citrix, Soundhound, The Weather Channel, BBC Top Gear, eMusic, Slacker, Songza, TuneIn Radio, Paper Camera, Box, DropBox, ooVoo, United Airlines, Delta Airlines, Dictionary.com, Flixster ve Stubhub.

RIM'in bugün açıkladığı mobil oyun listesinin tamamı: 
  • Where's My Water, Where's My Perry, Jetpack Joyride HD, Fruit Ninja HD, Cut the Rope, Sonic the Hedgehog 4 Episodes 1 ve 2. 
  • Plants Vs. Zombies, Real Racing 3, Monopoly Millionaire ve Dead Space'in de dahil olduğu 15 Electronic Arts yapımı.
  • NOVA3, Asphalt 7, Spider-Man 4, Modern Combat 4 ve Batman: The Dark Knight Rises'ın da dahil olduğu 10 Gameloft yapımı.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1257 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, blackberry 10
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim