Anlık Bildirim

Bu yazılım olmadan MacBook Pro ve iMac Pro modelleri tamir edilemeyecek

Apple Service Toolkit 2 yazılımı MacBook Pro ve iMac Pro bileşenlerinin tamiratında kullanılacak. Bu yazılımın onay vermediği hiçbir modeli tamir sonrası kullanabilmek mümkün olmayacak.

Apple’ın ürünlerini yetkili teknik servislerin tamir etmesi konusunda ne kadar hassas olduğu herkesin malumu. Son yapılan bir hamle ile artık MacBook Pro ve iMac Pro modelleri özel bir yazılım kontrolünde tamir edilebilecek.

Apple Service Toolkit 2 nedir?

Apple Service Toolkit 2 adı verilen bu özel yazılım sadece yetkili Apple teknik servislerinde bulunuyor. Yetkili servisler bu özel yazılım kontrolünde MacBook Pro ve iMac Pro tamiratını gerçekleştiriyor. İşletim sistemi de Apple Service Toolkit 2 ile eşleşerek onay veriyor.

Eğer bu iki model yazılımın olmadığı bir teknik serviste bakım görmüşse kilitleniyor ve hiçbir şekilde açılmıyor. Sistem bu tür tamir edilmiş cihazları “tamiri tamamlanmamış” cihazlar olarak görüyor. Müşterinin mutlaka bir yetkili servise giderek Apple Service Toolkit 2 ile kontrol ettirmesi gerekiyor.

Bu yazılımın kontrol ettiği bileşenler MacBook Pro modellerinde ekran, anakart, klavye, trackpad, Touch ID devre kartı şeklinde sıralanıyor. iMac Pro modellerinde ise anakart ve depolama sürücüleri denetleniyor.

Apple’ın bu iki modelde kritik güvenlik yongaları kullandığı için yetkilendirmediği teknik servislerin elinde olmasını istemiyor. Özellikle son dönemde kişisel verilerin sızdırılması olayları çok eleştirildiği için firma böyle bir adım atmış.

Diğer taraftan pek çok otorite teknik servis konusunda Apple ve benzeri üreticilerin bir tekel kurmaya çalıştığını, bu sayede yeni cihazların satın alınması konusunda tüketicileri zorladığını savunuyor. Bununla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde ABD’de 19 eyalette serbest tamirat hakkı kanun teklifi hazırlandı. Ne var ki teknoloji devlerinin yoğun lobisi nedeniyle henüz kanunlaşmış bir teklif yok.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12060 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, macbook ve
2 etiket daha macbook pro imac pro
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim