Anlık Bildirim

Bu yıl Nvidia Turing gelecek yıl Nvidia Ampere mimarisi

Nvidia’nın yeni nesil ekran kartlarında yol haritası yavaş yavaş belirginleşiyor. Bu yıl Turing mimarisini temel alan ekran kartları göreceğiz. Gelecek yıl ise Ampere dönemi başlıyor.

En az bir yeni ekran kartı tanıtımı bekleyenleri GTC 2018 konferansında hayal kırıklığına uğratan Nvidia halen net bir tarih vermiş değil. Kaynaklar yaz aylarını işaret ederken isimlendirme de belirginleşiyor.

Nvidia Turing nedir?

Bir süredir Nvidia için ortalıkta dolaşan söylentiler Volta, Turing ve Ampere mimarilerini bir araya getiriyordu. Üçünün de aynı dönemde piyasaya çıkacağı iddialarından sonra aslında konunun çok farklı olduğu anlaşıldı.

Nvidia Volta firmanın 12nm sürecindeki yeni mimarisi ve şimdilik sadece sunucu sistemleri ile profesyonel kullanıma yönelik olarak piyasaya sürüldü. Oyuncu tarafında henüz bu mimariyi göremiyoruz.

Turing ise bu yıl GTX 1100 adını alması beklenen yeni seriye hayat verecek ve iddialar da bu yönde. Bununla birlikte Turing hangi mimariyi temel alıyor belirsiz. Bazı uzmanlar iyileştirilmiş bir Pascal mimarisinden bahsediyor zira AMD’nin de iyileştirilmiş bir Polaris mimarisi üzerinde çalıştığı gündeme gelmişti.

Ampere ismine bakacak olursak kaynaklar en erken gelecek yılı işaret ediyor ve asıl Volta mimarisinin Ampere altında oyunculara sunulacağını düşünüyor. Bu mimari GTX 2000 serisine hayat verecek.

Aslında iddialar çok da gerçekten uzak değil zira Nvidia’nın Volta mimarisindeki yapay zekâ ve HBM 2 bellek özelliklerini oyuncu tarafında gereksiz bulduğu gündeme gelmişti. Grafik pazarında hali hazırda işler oldukça yolunda olduğu için her iki firmanın da yeni bir mimari çıkarması beklenmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim