Anlık Bildirim

CES 2013 : Samsung'un ilk Youm akıllı telefon prototipi ortaya çıktı



Samsung'un Youm adındaki bükülebilir esnek ekranlar hakkındaki çalışmaları uzun süreden beri takip ediliyor ve bazı amiral gemi modellerinde bu ekranları kullanacağı iddiaları sık sık gündeme geliyor.

Ancak beklendiğinin aksine eğilip bükülebilir esnek ekranlı mobil cihazların henüz çok yolunun olduğu ve esnek ekranların halen prototip çalışmalarının devam ettiği CES 2013 fuarında Samsung'un tanıtımında ortaya çıktı.

Samsung'un Youm ekranlarla ilgili yaptığı basın toplantısında, 5 inç boyutunda ve 720p civarında çözünürlüğe sahip bir akıllı telefon prototipi tanıtıldı. İşletim sistemi, GSM özelliği, kamera gibi pek çok temel unsur prototipte yer almıyor. Prototip sadece esnek ekranların tanıtımı amacıyla hazırlanmış bir dijital çerçeve ve bir arayüz maketi halindeki görsellerin arasında dolaşmaya yarıyor. Cihazın sağ tarafı eğimli ve ekranın ince bir uzantısı bu sağ kenarda yer alıyor. 

Samsung bu ekranın tam olarak hangi görevleri üstleneceğini açıklamadı. Ancak cevapsız çağrı, borsa bilgileri, mail veya mesajların gösterildiği bir bilgi ekranı şeklinde kullanılması olasılık dahilinde. Prototipin tasarımına bakarak bu ekranların uzun bir süre daha akıllı telefonlarda kullanılmasının zor olacağı düşünülüyor. Bu bakımdan katlanabilir ekranlı bir Galaxy S4 veya Galaxy Note III modeli şimdilik mümkün görünmüyor.  
Samsung'un Microsoft ile yaptığı basın toplantısında da bükülebilir bir ekranda Windows Phone arayüzü sergilendi. Samsung'un cihazından biraz farklı olan bu prototipte ekran tamamen esneyebiliyor. Microsoft, esnek ekranlara yönelik uygulamalar geliştirildiğini belirtse de şimdilik kesin bir tarih ortada yok.
 
CES 2013 : Samsung'un ilk Youm akıllı telefon prototipi ortaya çıktı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1695 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim