Anlık Bildirim

Cam film yasağını protestoya gitti, cam filmi cezası yedi

Adana'da fıkra gibi bir olay yaşandı. “Modifiye araç severler” adlı sosyal medya grubu tarafından oluşturulan cam filmi yasağı protestosuna katılan araç sahibine 301 lira cam filmi cezası verildi.

Cam film yasağını protestoya gitti, cam filmi cezası yedi Tam Boyutta Gör

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliğiyle araçlarda cam filmi ve renkli cama yeniden yasak geldi. Geçtiğimiz yıl Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre bu yıl 26 Ekim tarihinde cam filmi serbest olacaktı ancak bu karar yürürlüğe girmeden geri çekildi ve cam filmi yasaklandı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kararını protesto etmek için “Modifiye araç severler” adlı sosyal medya grubu, Adana’da bulunan Turgut Özel Bulvarı’nda etkinlik organize etti. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgeye giderek önlem aldı. Protesto için belirlenen buluşma noktasına sadece 2 sürücü geldi.

301 Lira Trafik Cezası

Eylem yapmaya gelen sürücülerden birinin kullandığı otomobili polis ekipleri inceledi ve sürücüye cam filmi ve araçta teknik değişiklik ihlallerinden dolayı 301 lira trafik cezası uyguladı. Aracın bütün camlarında cam filmi ve standart dışı süspansiyon bulunuyor.

Cam filmi cezası yiyen sürücü yaptığı açıklamada "Arabamda komple film ve havalı süspansiyon var. Her şeyi suç teşkil ediyor zaten. Hem cam filminden hem süspansiyondan 301 lira ceza yazdılar." ifadesini kullandı. Sürücünün aracındaki cam filmi ve süspansiyonları sökmesi için bir hafta süresi bulunuyor.

Cam Filmi Söktürme Kuyruğu

Cam filmi ilgili Resmi Gazete’de yayınlanan kararın ardından araçlarındaki cam filmleri söktürmek isteyen araç sahipleri oto sanayiye akın etti. Sanayilerde uzun kuyruklar oluştu. Trafik cezası ile karşı karşıya kalmamak isteyen vatandaşlar, cam filmini söktürmek için 50-100 lira arası ücret ödüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12273 kez okundu.
52 kişi, toplam 55 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, yasak ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim