Anlık Bildirim

Çernobil’in kazadan 30 yıl sonraki hali Yandex’te

Çernobil Kazası’nın 30. yılında radyasyon seviyesinin hâlâ insan yaşamı için tehlikeli olduğu Çernobil Nükleer Santrali çevresi ve hayalet kente dönen Pripyat, Yandex panoramalar ile gezilebiliyor.

Çernobil’in kazadan 30 yıl sonraki hali Yandex’te Tam Boyutta Gör

Yandex, Çernobil Reaktör Kazası’nın 30. yıl dönümünde kazanın izlerini taşıyan Çernobil Nükleer Santrali ve kazadan sonra hayalet kente dönen Pripyat’ın günümüzdeki görüntülerini kullanıcılara sunuyor.
Çernobil Nükleer Santrali ve santralin yakınlarında bulunan Pripyat kenti 26 Nisan 1986 tarihinde yaşanan patlama sonrasında yüksek radyasyon nedeniyle yaşanamayacak hale gelmiş ve terk edilmişti. Günümüzde yoğun radyasyon sebebiyle kent yaşamının olmadığı, sadece fotoğraflardan görülebilen kaza bölgesini gezmek ise Yandex.Panoramalar ile mümkün.

Kullanıcılar, kazanın üzerinden geçen 30 yılın ardından bölgenin ne durumda olduğunu, santralin çevresindeki yolları ve Pripyat sokaklarını 360 derecelik görüntülerle bilgisayarlar veya mobil cihazları aracılığıyla adım adım gezebiliyorlar.

Radyasyon oranlarının hâlâ çok yüksek olduğu ve bilim adamlarına göre uzun yıllar insan yaşamı için elverişli olmayacak olan bölgeyi Yandex panoramaları üzerinden görmek için kaynaktaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8426 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yandex, yandex panoramalar ve
2 etiket daha çernobil Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim