Anlık Bildirim

Chromebook ana akım dizüstü pazarına göz dikti

Chromebook ana akım dizüstü pazarına göz dikti

Google'ın internet tabanlı olarak çalışan Chrome OS platformu yıllardır Chromebook ve Chromebox modellerinde kendisine yer buluyor ve orta seviye donanımları ile kendisine has bir segment oluşturmuş durumda. 

Buna rağmen uygun fiyatları ile ABD dizüstü pazarında yüzde 25 civarında bir pay elde eden Chromebook, artık ana akım dizüstü segmentine giriş yapmayı planlıyor.

Google yeni hamlesi için Intel'in enerji tasarrufu odaklı Bay-Trail yongasetlerini tercih etti ve yıl sonuna kadar 20 farklı Chromebook modeli piyasaya sürülmüş olacak. Yeni serideki modeller daha ince, daha hafif, daha güçlü, fansız ve tasarım olarak da daha dikkat çekici olacak. Kullanıcıya 11 saat kullanım süresi sunan ürünler ana akım dizüstü modellerine alternatif bir hale gelecek. 

Yeni seride farklı kullanım şekline sahip modeller yer alacak. Bunlar dokunmatik ekranlı, dönebilir ekranlı, hepsi-bir-arada gibi özellikler olacak. Ayrıca modellerin işlemcileri çatışma bölgelerindeki hammadelerden tamamen arınmış ilk işlemciler olma özelliğine de sahip.

Platformun üretici ortakları Dell, Acer, Asus, Lenovo ve Toshiba bu 20 modele imza atacak. Modellerin fiyarları ise 300$-400$ arasında değişecek. Chrome OS ürünleri ayrıca bu yıl yeni pazarlara da gönderilecek. Google bu sayede Chrome OS kullanıcı tabanını genişletmeyi planlıyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim