Anlık Bildirim

Çin, yörüngeye gidecek roketleri uçaklardan kaldırmayı planlıyor

Uzay araştırmalarında öncü ülkelerden birisi olan Çin, yörüngeye yapılacak olan yolculuklarda zamandan tasarruf etmek için uçaktan kalkış yapabilen bir roket üretmeye çalışıyor.

Çin, yörüngeye gidecek roketleri uçaklardan kaldırmayı planlıyor Tam Boyutta Gör
 

Son senelerde uzay araştırmalarına daha çok önem veren Çin, yörüngeye fırlatacağı roketlerin kısa yolu kullanmasını istiyor. China Daily tarafından bugün paylaşılan habere göre yetkili kuruluşlar, yörüngeye gidecek olan roketlerin uçaklardan fırlatılmasını mümkün kılacak yeni bir roket tasarımı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Projeye dahil olan China Academy of Launch Vehicle Technology’de görevli olan Li Tongyu, bu yeni sistem sayesinde uyduların yörüngeye taşınmasının daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebileceğini dile getirdi. Tongyu, bu roketlerin askeri kullanım ve araştırma amacıyla üretilen yüzlerce uyduyu taşıyabileceğini ve çalıştığı kuruluşun böyle bir roketi tasarlamayı başardığını açıkladı. Tasarımda en çok dikkat çeken nokta, roketin sıradan roketlerden farklı olarak katı yakıt kullanması. Yeryüzünden fırlatılan roketler sıvı yakıt kullanırlar ve bu yakıt türü, roketin fırlatma için hazırlanma süresini ve maliyetini artırır. Katı yakıt tercih edilerek hem yakıttan tasarruf yapılması, hem de roketlerin hızlı bir şekilde kullanılabilmesi amaçlanmış.

Neden uçaklar kullanılacak?

Çin’in bu yeni tasarımı geliştirmesinin asıl amacı daha kısa sürede, daha fazla roket fırlatabilmek. Yeni roketler sayesinde fırlatmadan önce hava durumunun detaylı olarak kontrol edilmesine gerek kalmayacak ve uzun bir hazırlanma sürecine gerek duyulmayacak. Roketlerin uçaktan fırlatılması görev bütçesinden büyük miktarda tasarruf yapılmasını sağlamayacaktır ancak zaman kazandıracağı kesin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim