Anlık Bildirim

Bugünlerde Intel cephesinden birbiri ardına şok haberler geliyor. Computex 2017 fuarında yeni Core X ailesi ile iyi bir hava yakalayan yonga devi ne yazık ki bu havayı arkasına alamadı. Erteleme haberleri arka arkaya geliyor.

Rüzgar tersine döndü

İlk olarak Intel’in 18 çekirdekli yeni canavarı Core i9-7980XE işlemcisinin yıl sonuna kadar ertelendiği haberi kulislerden sızmıştı. Şimdi ise sonbaharda gelmesi beklenen Coffee Lake işlemci mimarisinin gelecek yıla ertelendiği haberi geldi.

Intel’in 14nm üretim sürecindeki son mimarisi olan Coffee Lake, şimdiki Kaby Lake mimarisine göre yer yer yüzde 30 civarında performans artışı sunuyor. Ayrıca Core i7 serisinde 6 çekirdekli, Core i5 serisinde ise 4 çekirdekli işlemciler yer alıyor. Yeni seri LGA 1151 v2 adında daha farklı bir soket ile gelecek.

Coffee Lake mimarisinin taşınabilir sistemlere yönelik işlemcilerinin sonbaharda piyasada olması bekleniyordu. Masaüstü işlemcileri ve 300 serisi anakartlar için ise gelecek yılın başları gösteriliyordu.

Intel’in neden erteleme yaptığı bilinmiyor ancak bu yıl sonunda piyasaya çıkacak olan işlemciler Kaby Lake mimarisinin biraz daha elden geçirilmişi olacak. Yine de özellikle çok ince dizüstü bilgisayarlarda yüzde 30 civarında bir performans artışından bahsediliyor zira U serisinde 2 çekirdekten 4 çekirdeğe yükseliş var.

İşin ilginç tarafı yapılan bu erteleme haberleri Computex 2017 fuarının son gününde gelmeye başladı. Genelde özel olarak ortaklarla yapılan toplantılarda konuların ele alındığı belirtiliyor. Halbuki ilk duyurular da aynı fuarda yapılmıştı. Bu durumda Intel’in sahne önünde farklı sahne arkasında farklı yol haritaları gündeme getirdiği ihtimali ortaya çıkıyor.

Elbette bunun en büyük sebebi AMD’nin Ryzen ana akım ve üst seviye işlemcilerinin beklenenden daha çok ses getirmesi. Intel de görüldüğü kadarıyla hem fiyat konusunda hem de performans konusunda rakibinden böyle bir hamle beklemiyordu zira ilk açıklamalarda Ryzen işlemcilerin kendilerini kesinlikle etkilemediğini belirtmişlerdi. Muhtemelen gerek Core X tepe işlemciler gerekse de Coffee Lake işlemciler biraz daha elden geçirilecek ve daha rekabetçi bir hale getirilecek. Gecikmenin en büyük nedeni bu. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3865 kez okundu.
50 kişi, toplam 67 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel, intel coffee lake ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim