Anlık Bildirim

DARPA duvarların arkasını görebilecek bir biometrik sensör geliştiriyor


Askeri ve operasyonel müdahalelerde duvarların veya barikatların arkasını görebilmek planlanacak hareketler açısından büyük önem taşıyor. ABD askeri savunma ajansı DARPA duvarların arkasını görebilecek yeni bir biometrik sensör üzerinde çalışıyor.

Programın adı "Biometrics-at-a-distance" olarak belirlenmiş. Program DARPA’nın önceki iki projesini bünyesinde birleştiriyor: Duvarların arkasını görebilen Radar Scope ve duvarların gerisindeki insanların kalp atışlarını tespit edebilen LifeReader.

Termal kameralarla duvarların arkasındaki canlıları vücut ısılarından tespit edebilmek mümkün ancak DARPA çok daha ilerisine ulaşmak niyetinde. En az 10 metre gerisini de görebilmek istiyor. Kalbin elektriksel aktivitelerini takip ederek duvar gerisindeki kişinin bedensel özelliklerini tespit edebilmek de mümkün. 

Bu teknoloji bir odada 10 kişiye kadar tespit yapabiliyor. DARPA özellikle operasyonlar veya kurtarma girişimleri esnasında can kaybını en aza indirme ve masum hedeflere zarar vermeme amacını güdüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5258 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
darpa
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim