Anlık Bildirim
 
Pazar analisti Gartner DRAM sektörüyle ilgili son çalışmasını yayınladı. Rapora göre bu sene sonuna geldiğimizde %42’lik bir fiyat düşüşü tamamlanmış olacak. Üstelik bu düşüş trendi önümüzdeki yılın ortalarına kadar da devam edecek.

DRAM piyasasındaki arz fazlası bu yılın başlarından bu yana RAM fiyatlarında düşüşe yol açıyor. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz 2 yıl boyunca yaşanan stok sıkıntısı sonucunda fiyatlar uçuk seviyelerde dolaşmıştı.
Şimdi ise hem pazardaki arz-talep dengesizliğinden hem de Çin ile ABD arasında yaşanan anlaşmazlıkların etkisiyle meydana gelen Çin pazarındaki firmaların ürünlerine talebin düşmesi sonucunda stok fazlalığı giderek büyüyor. Gartner'a bu durum yıl sonuna geldiğimizde DRAM fiyatlarında %42 düşüşe neden olacak.
 

 
NAND Flash fiyatları da düşüyor 

Üstelik stok fazlalığı sadece DRAM kısmında değil. 2018’in ilk çeyreğinden bu yana süregelen NAND flash yongalara talep azlığının arzla dengelenmesi 2020’yi bulacak.
Bu faktörlerin dışında yavaşlayan akıllı telefon sektörü ve PC piyasasında tahmin edildiği ölçüde gerçekleşmeyen satış rakamları da bu durumun gelişmesinde rol oynamış. Üstüne yeni açılan üretim tesisleri de eklenince tüketiciler açısından olumlu bir tablo çıkıyor.

Fiyatlar artabilir 

Buna karşın geçtiğimiz günlerde Japonya’nın Güney Kore’ye yüksek teknoloji ihracatını kısıtlaması ve Toshiba’nın tesislerinde yaşanan elektrik kesintisi kaynaklı aksaklık durumu bizlerin aleyhine de çevirebilir. Bu nedenle RAM ve SSD alacakların elini biraz çabuk tutması bütçelerine olumlu yansıyacaktır. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7714 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
toshiba, ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim