Anlık Bildirim

DisplayPort 2.0, 8K monitörleri destekleyecek

Video Elektronik Standartları Birliği, dijital görüntü arayüzü standartıdı olan DisplayPort'a büyük bir güncelleme yaptı. DisplayPort 2.0 olarak adlandırılacak bu teknolojinin detayları haberimizde.
Video Elektronik Standartları Birliği (VESA) onaylandığı ilk günden bu yana dijital görüntü arayüzü DisplayPort'a en büyük güncellemeyi yaptığını açıkladı. DisplayPort 2.0 olarak adlandırılan yeni arayüz, 8K ve üzeri monitörleri destekleyecek.

2020 yılında kullanıma sunulacak

8K ekranlara ek olarak, bant genişliğinde bir artış, daha yüksek yenileme hızları, yüksek çözünürlükte HDR desteği ve ayrıca çoklu ekran kurulumları için geliştirilmiş özellikler sunacak. 2020'nin sonlarında üretilecek olan monitörlerde gelmesi beklenen DisplayPort 2.0, standart DisplayPort konnektörü veya USB-C üzerinden sunulacak.
Ayrıca DisplayPort 2.0, Intel'in telif ücreti almadığı Thunderbolt 3 teknolojisini de içerecek ve bu da yeni görüntü arayüz standardının test edilmesini daha da kolaylaştıracak. DisplayPort 1.4'ün neredeyse üç katı olan 80Gbps bant genişliği sunacak olan DisplayPort 2.0, 120Hz'de çalışan iki adet HDR destekli 8K monitörü çalıştırabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim