Anlık Bildirim

Donald Trump resmen açıkladı! ABD Paris İklim Anlaşması'ndan çekiliyor

Elon Musk ve Tim Cook'un ikazlarını dinlemeyen Donald Trump Paris anlaşmasından çekileceğini resmen açıkladı. Trump, anlaşmanın ABD ekonomisine ve Amerikan vatandaşlarına zarar verdiğini düşünüyor.
ABD başkanı Donald Trump nihayet beklenen açıklamayı yaptı. Bugün TSİ 22.30'da Beyaz Saray'da canlı bir basın toplantısı düzenleyen Trump, ülkesinin Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceğini resmen tüm dünyaya duyurdu. Paris anlaşması, Dünya'nın geleceğini iklim değişikliğinin potansiyel etkilerinden kurtarmak adına son şans olarak görülüyordu.

Trump'ın Paris anlaşmasından çekileceği yönündeki iddialar son günlerde ABD gündeminde en çok konuşulan konulardan birisiydi. Başta Elon Musk ve Tim Cook olmak üzere hem teknoloji dünyasından hem de birçok dünya liderinden çekilmemesi yönünde çeşitli ikazlar alan Trump, her şeye rağmen yine de iklim değişikliğine karşı savaşta yer almamaya karar verdi.


Anlaşmayı imzalamayan sadece 2 ülke vardı


Geçtiğimiz yılın Nisan ayında aralarında Türkiye'nin de bulunduğu toplam 195 ülkenin ortak kararıyla imzalanan Paris anlaşmasında yer almayan sadece 2 ülke bulunuyordu. Donald Trump'ın bugünkü kararından önce sadece Suriye ve Orta Amerika ülkesi Nikaragua Paris anlaşmasına katılmamıştı.

Donald Trump'ın basın toplantısının tamamı: 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9724 kez okundu.
30 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Paris anlaşması, iklim değişikliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim