Anlık Bildirim

Dr Howard Murad: Telefon veya bilgisayar kullanırken güneş kremi sürün

Holywood starlarının dermatoloğu Dr Howard Murad, zararlı mavi ışın yayan ekrana sahip akıllı telefon, tablet ve bilgisayar kullananların ciltlerini korumak için güneş kremi sürmelerini önerdi.
Taylor Swift ve Jennifer Lopez gibi yıldızların dermatoloğu olan Dr Howard Murad, zararlı mavi ışın yayan ekranların önünde dört gün (bir kerede değil) harcamanın, 20 dakikalık güneşlenmeye eşdeğer olduğunu iddia ediyor. Amerikalı doktor, akıllı telefonlarımızı, tabletlerimizi ve bilgisayarlarımızı kullanırken güneş kremi ile cildimizi daha iyi koruyabileceğimizi söyledi.
Bu zararlı ışınlardan korunmamızı sağlayan lutein isimli madde, goji çileği gibi gıdalarda ve bazı güneş kremlerinde bulunuyor. Murad, bu tür teknolojik cihazlarla çok fazla vakit geçirenlerin, UV ışınlarının zararından korunmak için güneş kremi kullanmasını ve luetin içerikli yiyecekler tüketmelerini önerdi. Doktor ayrıca kullanıcıların selfie çekmeden önce yüzlerine bir çorba kaşığı losyon uygulamalarını da söylüyor.
Bir TV programına konuk olan Murad, konunun önemini anlatırken "Lutein içeren güneş kremi arayın, çünkü mavi ışınlardan korunmaya yardımcı olur. Bu gerçekten önemli, kullanmanız gereken bir şey" ifadelerini kullandı. Dünyanın en iyi dermatoloğu seçilen deneyimli doktor, insanların güneş ışınlarının azaltılmasına yardımcı olan nar, karpuz ve pembe greyfurt gibi meyvelerle daha doğal güneş kremi "yemelerini" istiyor. Cilt bakım uzmanı bunların antioksidan ve anti-inflamatuar içerdiğini bu nedenle ışınlardan gelen hasarı en aza indirmeye yardımcı olduklarını söyledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4971 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tablet, bilgisayar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim