Anlık Bildirim

El bileğindeki kırıkları tespit eden yapay zeka ABD'de onaylandı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, el bileği kırıklarında tanı işlevi gören ve tedaviye yönelik değerlendirmelerde bulunan yapay zekanın kullanımını onayladı.
Bugüne kadar pek çok farklı sağlık sorunu içinyapay zeka destekli uygulamalarıntedavide kullanılmasına izin veren ABD Gıda ve İlaç Dairesi(FDA) son olarak kırık tanısında ve tedavisinde sağlık personellerinin destek alabileceği bir yapay zekaya onay verdi. Yapay zeka uygulamalarını tıp dünyasına entegre etmek isteyen Imagen şirketi tarafından geliştirilen OsteoDetect isimşi yapay zeka artık ABD'deki sağlık kuruluşlarında doktorlara ve klinisyenlere destek sağlayabilecek.

Sadece yardımcı bir araç 

Tabi yapay zekanın bir sektörde faaliyet göstermesi denildiğinde akla ilk olarak yapay zekanın insanların işini elinden alması düşüncesi gelse de OsteoDetect için bu durum söz konusu değil. El bileğindeki kırıklara ait röntgen görüntülerini inceleyerek kırık tanısı koyan ve makine öğrenmeden faydalanarak kırık tedavisinde yoğunlaşılması gereken bölgeleri işaret eden OsteoDetect, uygulamada sadece asistanlık edecek gibi görünüyor. FDA'nın onay bildirisindeki '' Bu yardımcı bir araçtır ve bir klinisyenin röntgeni incelememesini veya klinik kararını değiştirmeyi amaçlamaz.'' ifadesi de bu durumun bir göstergesi.
El bileğindeki kırıklara yönelik 1000 adet röntgen görüntüsü ve bileğinde kırık olan 200 kişinin kırık sürecini detaylıca inceleyerek eğitilen OsteoDetect'in başarı şirket ya da FDA tarafından net olarak belirtilmese de yapay zekanın; artırılmış duyarlılık, pozitif ve negatif kestirim değerleri gibi ölçütlere göre başarılı sonuçlar elde ettiği ifade ediliyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim