Anlık Bildirim

Elon Musk, Tesla Roadster'a küçük roketler yerleştirecek

SpaceX performans paketine sahip Tesla Roadster'in şimdikinden çok daha hızlı olacağını söyleyen Elon Musk, bunu aracın etrafına yerleştirilen küçük itici roketlerle yapacağını açıkladı. İşte detaylar

Tesla CEO’su Elon Musk, gerçeğe dönüşsün ya da dönüşmesin tüm planlarını Twitter hesabından paylaşmaya istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Yıllık olağan genel kurul toplantısında Tesla Roadster’da SpaceX performans paketi bulunacağını açıklayan Elon Musk’ın bu konuyla alakalı planları yok artık dedirtti.

Tesla Roadster prototipini SpaceX aracılığı ile uzaya yollayarak Tesla-SpaceX işbirliğini başlatan Elon Musk, görünen o ki bu birlikteliği farklı projelerle devam ettirme niyetinde. Geçtiğimiz günlerde SpaceX paketine sahip Roadster’in şimdikinden çok daha hızlı olacağını iddia eden Musk, bu kez ciddi olup olmadığı anlaşılamayan bir detayla karşımızda. SpaceX paketiyle tercih edilen Tesla Roadster versiyonunda küçük itici roketler bulunacak.

Elon Musk tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde; “SpaceX paketiyle satılacak Tesla Roadster versiyonunda yaklaşık 10 adet küçük itici roket bulunacak. Bu roketler aracın hızlanmasına, maksimum hızına, frenleme ve viraj alma kabiliyetine önemli derecede katkı sağlayacak. Hatta belki Tesla’nın uçmasını bile sağlayabilir…

Tesla Roadster’in iddia edilen özelliklerini hatırlayacak olursak, üç farklı motordan güç alacak aracın maksimum hızı 400 km/s, 0-100 km/s hızlanma süresi ise 1,9 saniye olacak. Ayrıca verilen detaylar arasında 10.000 Nm tekerlek torku da yer alıyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda karşımıza daha ne gibi özellikler çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5779 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla roadster, tesla roadster özellikleri ve
2 etiket daha spacex roket
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim