Anlık Bildirim

Elon Musk büyük planını ve Tesla'nın geleceğini açıkladı

Sürücüsüz ve elektrikli otomobiller konusundaki çalışmalarıyla dikkat çeken Elon Musk’ın önümüzdeki dönem planları netlik kazanmaya başladı. Buna göre Tesla geleceğe yön verecek isim olabilir.
Elon Musk büyük planını ve Tesla'nın geleceğini açıkladı
 
Bundan yaklaşık 10 yıl önce yayınlanan "Master Plan"ın ikinci bölümünü paylaşan Elon Musk, "Ana plan, ikinci bölüm" adını taşıyan blog yazısıyla gelecek planlarına ve Tesla’nın izleyeceği rotaya dair önemli bilgiler paylaştı. Günümüzde otomobil şirketi kurmanın aptallık olduğunu, elektrikli otomobil firması kurmanın ise çok daha büyük bir aptallık olduğunu söyleyen girişimci öncelikle kendini eleştirmekle başlıyor. Sürücüsüz otomobil pazarındaki asıl sorunun sürdürülebilirlik olduğunun altını çizen Musk, Tesla ile büyük atılımlar yapmak için adeta gün saydıklarını belirtiyor.

Piyasaya sürülecek ağır vasıtalarla hedef kitle genişletilecek

Tesla’nın şu an sadece sınırlı bir kitleye hitap ettiğinin farkında olan Elon Musk, farklı amaçlara uygun elektrikli ve sürücüsüz araçların geliştirildiğini, böylelikle potansiyel müşteri sayısının daha da arttırılacağına inandığını söylüyor. Tesla Semi adındaki ticari kamyondan toplu taşıma için tasarlanan otobüse, arazi araçlarından güneş enejisi sistemlerine kadar geniş yelpazede ürün desteği sunacak Tesla böylelikle geleceği şekillendirecek isimler arasında yer almak istiyor.
Elon Musk büyük planını ve Tesla'nın geleceğini açıkladı
 

Tesla sahipleri araçlarını kiralayarak kazanç elde edebilecekler 

Tesla sahiplerinin araçlarını kullanmadıkları zamanlarda para kazanmalarını sağlayacak akıllı bir uygulama geliştiren şirket, böylelikle 24 saat aktif araç paylaşım sistemi kurmak istiyor. Örneğin araç kiralamak isteyen kişi mobil uygulama üzerinden rotayı girerek istekte bulunacak. Ardından kendine en yakın Tesla araç otonom şekilde hareket edecek ve bulunduğu yerden alarak istediği başka bir konuma bırakacak. İşi bittiğinde yine kendi kendine, sürücüsüz şekilde sahibinin yanına geri dönecek. 
Buna karşılık büyük otomobil üreticilerinin ise Tesla benzeri girişimlerin önünü kesebilme adına Uber tarzı araç paylaşım servislerine yöneldikleri ya da bu tür ek servisler için düğmeye bastıkları belirtiliyor. Üstelik sürücüsüz araçların çevreci yapılarını bir kenara koyarak neredeyse her fırsatta güvenli olmadıklarını ve kolaylıkla kaza yapabileceklerini vurgulayan üreticiler, kullanıcıların aklını bu kanal üzerinden çelmeye çalışıyorlar.
Elon Musk büyük planını ve Tesla'nın geleceğini açıkladı
 

Enerji alanındaki ölçeklenme sorunu giderilecek

Çok istediği SolarCity’i satın almak için görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Elon Musk, Powerball enerji depolama sistemi ve devasa pil fabrikası Gigafactory’nin sektördeki ölçeklenme probleminin ancak bu şekilde giderilebileceğine inanıyor.
Her ne kadar Elon Musk’ın son açıklamaları kulağa biraz çılgınca gelse de giderek daha fazla ön plana çıkmaya başlayan sürücüsüz ve elektrikli otomobil pazarı elini güçlendirmeye devam ediyor. Bazı otoriteler elektrikli araçların insanların trafikte neden oldukları hatalı sollama, hız limitlerine uymama ve başka aracı sıkıştırma gibi hataların otonom araçlarda olmadığını, bu yüzden sanılanın aksine daha güvenli sürüş sağladıklarını savunuyorlar. Üstelik yakıtla çalışan otomobillere nazaran çok daha çevreci bir tutum sergileyen elektrikli araçlar gelecek nesiller için de büyük önem arz ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14473 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim