Anlık Bildirim

Elon Musk'ın çılgın tünel projesi sonunda ortaya çıktı

Elon Musk, insanları trafik çilesinden kurtarmak için kurduğu Boring Company'nin ilk tünelini nihayet tanıttı. Ön gösterimde altına özel tekerlekler entegre edilen Tesla Model X kullanıldı.

Elon Musk'ın çılgın tünel projesi sonunda ortaya çıktı Tam Boyutta Gör
 

Elon Musk’ın insanları şehir içindeki ışık karmaşasından ve trafik çilesinden kurtarmak için kurduğu Boring Company bugün ilk meyvesini verdi. Şirketin inşa ettiği ilk test tüneli yaklaşık 10 günlük bir ertelemeden sonra bugün açıldı.

Boring Company’nin ilk tüneli 1.8 kilometre uzunluğunda ve 3.7 metre genişliğe sahip. Daha önce söz konusu tünelde toplu taşıma için elektrikli podların kullanılması planlanıyordu fakat bugün karşımıza çıkan sisteme göre planlar değişmiş gibi görünüyor. Zira tünelin açılışı alt kısmına özel tekerlekler entegre edilen bir Tesla Model X ile yapıldı.

Tekerlekler konfigürasyon esnasında eklenebilecek 

Aracın altına entegre edilen tekerlekler tünele girildiği zaman yuvasından çıkıp yanlara doğru açılıyor. Bu sayede aracın seyahat esnasında tünelin kenarlarına çarpması engelleniyor. Açılış esnasında konuşma yapan Elon Musk, bu tekerleklerin Tesla modellerine konfigürasyon esnasında eklenebileceğini açıkladı. Bunun kullanıcılara maliyetinin 200-300 dolar civarında olacağını belirtti.

Ön gösterim için Tesla Model X kullanan Elon Musk, tekerlek sisteminin Tesla harici araçlara da entegre edilebileceğini belirtti. Ancak Boring Company tarafından inşa edilen tünellerde Tesla modellerini öne çıkaran bazı kurallar mevcut. Bir aracın tünelde kullanılabilmesi için elektrikli olması, yaklaşık 240 km/s hızla seyredebilmesi ve bazı otonom teknolojilere sahip olması gerekiyor. Zira sistem rayına oturup gerekli izinler alındığında tüneldeki ulaşımın 240 km/s hız ile sağlanması planlanıyor.

Tünelin maliyeti 10 milyon dolar

Elon Musk, ilk etabı açılan tünelin kazı, iç altyapı, aydınlatma, havalandırma, güvenlik sistemleri ve iletişim maliyetlerini 10 milyon dolar olarak açıkladı. Hawthorne tüneli başarılı olursa, yakın bir gelecekte Boring Company'nin yapımı devam eden diğer tünelleri ile bağlantılı hale gelecek. Geçen ay, şirket Batı Los Angeles'taki 4.3 kilometre uzunluğundaki tünelinin planlarını paylaştı. Los Angeles'ın yanı sıra, şirketin Chicago, Washington, D.C. ve Maryland'in şehir merkezlerinde de tünel inşa etme planları bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim