Anlık Bildirim

Baidu, otonom araçlarını test etmek için Unity oyun motorunu kullanıyor

Çinli teknoloji şirketlerinden Baidu, geliştirdiği otonom araçları test etmek için birçok oyunda kullanılan Unity Engine oyun motorunu kullanıyor. Konunun detayları haberimizde.
Aslında siz farkında olmasanız bile günümüzde oynadığınız birçok oyun Unity Engine oyun motorunu kullanır. Cuphead, Monument Valley 2 ve Hearthstone gibi oyunlara güç veren bu teknoloji şimdilerde Baidu'nun otonom araçlarını test etmek için kullanılıyor.

Trafikteki tüm etkenler simüle edilebiliyor

Yakın bir zamanda Engadget'e konuşan Unity'nin müdürü Tim McDonough, bu oyun motorunun otonom araç testlerinde kullanmanın avantajlarını anlattı: "Video oyununda kimse zarar görmez. Gerçek dünyada test edemeyeceğiniz şeyleri de tes edebilirsiniz. Bir çocuğun veya geyiğin arabanın önüne fırlaması durumunda ne olur? Bunlar gerçek dünyada test edemeyeceğiniz şeylerdir. Ancak bir simülasyon motorunda bunları ayrıntılı olarak test edebilirsiniz."
Unity Engine oyun motorunun, Baidu'nun geliştirdiği otonom araçlarda kullanılması şirketin birçok testi yapabileceği anlamı taşıyor. Gerçek dünyanın aksine daha fazla veri toplanabilmesi ve trafikte olabilecek tüm etkenlerin simüle edilmesi ise Baidu'nun bu teknolojiye neden önem verdiğini gösteriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim