Anlık Bildirim

Genelde büyük ses getirerek bir sektöre ilk adımını atan ürünlere hemen arkasından da fikri hak davaları geliyor. Android’in babası olarak görülen Andy Rubin’in Essential amiral gemisi de bunu tadan son örnek oldu.

Piyasaya çıkmadan şikayet geldi

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Essential amiral gemisi çok ince ekran çerçeveleri ile adeta çerçevesiz bir görüntü arz ediyor. Rubin’in akıllı telefon pazarına ilk adımının böyle iddialı bir telefon ile gelmesi övgüyle karşılanmıştı.

Gelen bilgilere göre Essential ismine karşı ABD’de ilk hamle geldi. Üstelik çok tanıdık bir firmadan. Telefon aksesuarları ile tanıdığımız Spigen, kendi alt markası Essential’in izinsiz olarak yeni akıllı telefonda kullanıldığını ileri sürerek Patent Ofisi’ne şikayette bulundu.

Spigen avukatları bahse konu Essential markasının kendilerine ait olduğunu, hatta Rubin’in şirketinin marka tescili için iki kere ofise başvuru yapmasına rağmen kabul edilmediğinin altını çiziyor. Eğer Rubin 15 Haziran tarihine kadar markayı kullanmaktan vazgeçmezse bu kez hukuki olarak mücadele başlatılacak.

Essential şirketi ise ihlal şikayeti ile ilgili mesnetsiz iddialar yorumunu yapıyor ve Spigen’e gerekli cevabın verileceğini ifade ediyor. Bununla birlikte Spigen’in şikayetinin firmada huzursuzluk yaratacağı açık. Piyasaya çıkmak üzere iken karşılaşılan bu engel bakalım nasıl aşılacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4792 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spigen, essential ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim