Anlık Bildirim

Exynos 5 Dual çipsetli Samsung GT-B9150 ortaya çıktı

Birkaç gün önce Google'ın resmen duyurduğu 249$'lık yeni Chromebook, Samsung'un yaz aylarında tüm detaylarını açıkladığı ARM Cortex-A15 işlemcili ilk çipset olan Exynos 5 Dual'dan gücünü alıyordu. Teknoloji severleri oldukça heyecanlandıran bu gelişme, yeni nesil yonganın yakında diğer ürünlerde de boy göstereceğine işaret ediyor. Nitekim GLBencmark sitesinde test sonucu yayınlanan yeni bir Samsung aygıtı, Exynos 5250 olarak bililenen bu donanımla listelendi.
GT-B9150 model numarasına sahip cihaz, SPCWiFi adlı ve Android 4.1.1 Jelly Bean işletim sistemini kullanıyor. Android cihazlarını genelde I ve P serilerinde konumlandıran Güney Koreli üretici, B serisini QWERTY klavyeli modeller için kullanıyordu. Bu ürünün B adlandırmasına sahip olmasına karşın tablet bilgisayar olması bekleniyor. 1280 x 672 piksel çözünürlüklü cihaz, dolaşım butonlarını ekran üzerinde ihtiva ediyor ve 1.7GHz hızında, ARM Mali-T604 GPU'lu bir çipseti yapısında barındırıyor. Bu detaylara sahip Exynos 5 Dual, B9150'nin ARM Cortex-A15 işlemcili ilk Android çözümü olmasını sağlayacak.
Farklı bir model numarası taşıyan cihazın ne zaman duyurulacağı ve mobil ürün segmentine mensup olacağı bilinmiyor. Ancak yakında çift ARM Cortex-A15 işlemci ve Mali-T604 GPU'lu bir Android aygıtın resmiyet kazanacağı kesin. Nexus 10 isimli bir Samsung tabletinin de aynı çipseti ve 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü bir ekranı beraberinde getireceği biliniyor. İlerleyen haftalarda GT-B9150 hakkında daha fazla detayın gün yüzüne çıkmsı bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5177 kez okundu.
15 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim