Anlık Bildirim

Facebook, sanal gerçeklikte yol gösterici olmak istiyor

2 milyar dolar karşılığında sanal gerçeklik firması Oculus’u satın alan Facebook, o dönem oldukça ses getirmişti. Firmanın gelecek için yatırımlarını artırması bekleniyor.

Önceki yıllarda Oculus Rift geliştiricisini satın alarak sanal gerçeklik alanına büyük yatırımlar yapacağının sinyallerini veren Facebook, yavaş yavaş sosyal ağına entegre etmeye başladı. Firmanın gelecek planları ise daha büyük.

Bir toplantıda konuşan Facebook patronu Mark Zuckerberg, hali hazırda oyuncuların ve geliştiricilerin Oculus platformuna ilgi gösterdiğini belirtti. Zuckerberg, gelecekte en önemli bilişim platformlarından birisinin sanal gerçeklik konsepti olacağına ve geniş kitlelere ulaşacağına inanıyor.

Facebook, bu yolda yol gösterici olabilmek için gerekli tüm yatırımları yapacağını ifade ediyor. Oculus Rift kaskı için 50 civarında oyun ve uygulama hazır durumda. Bununla birlikte şimdilik Oculus platformunun ana akım olması beklenmiyor.

Sanal gerçeklik platformunun önündeki en büyük engel maliyetler. Akıcı bir sistem kurabilmek için 1500$’dan fazla bir rakamın gözden çıkarılması gerekiyor. Bu da, her tüketicinin verebileceği bir meblağ değil. Bu bakımdan, ilk etapta maliyetlerin aşağı çekilmesi ve herkesin erişebileceği bir seviyeye getirilmesi şart. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim