Anlık Bildirim

Facebook'un büyüme oranında düşüş devam ediyor

Skandallardan kurtulamayan Facebook üçüncü çeyrek kazanç raporunu yayınladı. Şirketin genel büyümesi devam ederken, bu durumun giderek azalan bir oranda olduğu görüldü.
Sosyal medya devi Facebook için 2018 senesi oldukça çalkantılı olaylarla hatırlanacak. Veri ihlalleri ve bir dizi hack olayıyla iyice güvenilirliği sorgulanan şirketin, büyüme oranlarında gözle görülür düşüşler yaşanmaya başladı.

ABD ve Avrupa Facebook'a doydu

Facebook'un kullanıcı başına en fazla parayı kazandığı Kanada ve ABD'de, günlük aktif kullanıcı sayısı 3. çeyrekte 185 milyonda sabit kaldı. Bu ikinci çeyrekte kaydedilen rakamla aynı. Avrupa kullanıcılarında ise günlük aktif kullanıcı sayısı 279'dan 278 milyona düştüğü açıklandı. Bu düşüşün de Avrupa Genel Veri Koruma Yönetmeliği'nin (GDPR) devreye girmesi sonucu olabileceği belirtiliyor.
Mark Zuckerberg, Facebook'un ABD ve Avrupa'da doyma noktasına ulaşmaya yakın olmasına rağmen, gelişmekte olan ülkelerde “hızla” genişlemenin hala mümkün olduğunu ifade ediyor. Zuckerberg ayrıca, her ay 2.6 milyardan fazla kişinin şirketin uygulama ailesini (WhatsApp, Instagram, Facebook, Messenger) kullandığını da açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim