Anlık Bildirim

Facebook'un 360 derece video desteği iOS'a da geldi

Sosyal medyanın en fazla üye sayısına sahip platformlarından Facebook, 360 derecelik içerikler konusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Oculus Rift öncesi altyapı netleşiyor.
Geçtiğimiz Eylül ayında Android ve web sürümü için 360 derecelik video desteğini vermeye başlayan Facebook, bugün yaptığı resmi duyuru ile bu desteği genişlettti.
360 derecelik videoların oldukça sevildiğini belirten Facebook, bu içeriklerin artık iOS cihazlar içerisinde de oynatılabildiği açıkladı. Bu sayede VR (Sanal gerçeklik) tarafında çok önemli bir kullanıcı kitlesini daha kapsama alanına alan sosyal medya devi, ayrıca artık Samsung'un ekran olarak akıllı telefonları kullanan sanal gerçeklik başlığı Gear VR'a destek verdiklerini duyurdu. Böylece direkt olarak Facebook içerisindeki 360 derecelik videolar Gear VR ile oynatılabiliyor ve benzersiz bir deneyim elde edilebiliyor.
Video üreten kişileri de unutmayan Facebook, kendi içerisinde hayata soktuğu yeni mikro sitesiyle 360 derecelik içerikler hakkında önemli bilgiler vermeye başladı. Sayfayı, yükleme yardımcısı dahil önemli unsularla dolduran site, ayrıca Theta, Giroptic ve IC Real Tech gibi 360 derece video çekebilen kameralara "Facebook ile paylaş" butonu eklemek için çalışmalar yürüttükleri de açıkladı.
Aynı zamanda 360 derecelik video reklamlar için birçok firma ile çalışma içerisinde olduğunu belirten Facebook, 2016 yılında satışa sunulacak sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift öncesinde içerik tarafında çok önemli adımlar atıyor ve önemli bir konu olarak içerik tarafını boş bırakmıyor.
Facebook'un 360 derece video desteği iOS'a da geldi
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim